Etarget -közép

Lukácsi Katalin is megérkezett

Ez a nő ne mnormális
Hogyha Schobert Norbert kijelentései miatti felzúdulást műügynek nevezik sokan, akkor ez hatványozottan az.
 
„Most egy dühös poszt jön.
Itt van ez az ügy. Niedermüller Péter hallatlanul fontos nyilatkozata az Atv Nap hírében. Hogyha Schobert Norbert kijelentései miatti felzúdulást műügynek nevezik sokan, akkor ez hatványozottan az. Annyi kellett volna csak, hogy a félreérthetőség miatt a DK és Niedermüller Péter higgadtan és alázatosan nyilatkozik. Az se baj, ha bocsánatot kér, mert abból mindig kevesebb baj van, ha többször kérünk bocsánatot a "kelleténél".
De. Azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy Niedermüller Péter (vagy jórészt bárki) rémisztő képződménynek tartana embereket! Ha mégis vannak ilyen gondolkodású emberek, az nagyon szomorú, de hála az Istennek, nagyon kevesen járhatnak-kelhetnek így köztünk.
Nagyon szeretem Gulyás Balázst, nagyon szeretem a Magyar Hang szerkesztőségét, ebben az ügyben nem értünk egyet, kész.
Viszont. Amiért én dühös lettem az nem ez, és persze az sem, hogy a Fidesz ezt identitást erősítő konfliktusnak használja fel. Félreértésnek tartom, de természetes politikai lépés a részükről. Hanem. Ami engem felháborít az az, hogy szeretett egyházam is megszólalt az ügyben.
Bocsánat a spoilerért, de talán nem meglepő: nem a felek békítéséért emelt szót...
Ha már a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia arra a bátor magatartásra határozta el magát, hogy jórészt semmilyen közéleti kérdésben nem nyilatkozik meg (kivétel lombikprogram), legalább lennének ebben következetesek!
Mert lenne ügy bőven! Nemrég Németh Sándor jóganyilatkozatával kapcsolatban szedtem össze, hányszor is emelhetne szót egy keresztény gyülekezet/egyházvezető napjainkban: menekültek éheztetése, családon belüli erőszak, korrupció, elszegényedés, falvak elnéptelenedése, kivándorlás, a jogállam leépülése, a kultúra, a tudomány, a sajtó szabadságának korlátozása, gyermekekkel kapcsolatos helytelen bánásmód (hogy eufemisztikusan fogalmazzak...), klímaváltozás stb. A Püspökkari Konferencia hallgat. De! De ha megszólal egy DK-s politikus, és félreérthető dolgokat mond... Máris megszólal! Mi ehhez képest emberek éheztetése?! Most meg kellett szólalni!...
Meg lehet szólalni, mert félreérthető volt. De nem kell. Különösen akkor nem kell, és akkor inkább visszatetsző, ha a fontos ügyekben az egyház hallgat, csak műbotrányok esetén szólal meg...
Akkor a korrupció mértékéről kifejtett álláspont helyett a jövőben kaphatunk püspökkari megnyilatkozást Schobert Norbert mondataival kapcsolatban is?
Aki ezek után egy hatalmas erkölcsi deficitben létező intézmény erkölcsi állásfoglalására kíváncsi, az itt olvashatja el.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Megjegyzések