Etarget -közép

Ostoba módon hazudozik Gyurcsányné!

Dobrev implicite azt jelenti ki, hogy a DK magasról tesz a vidéki Magyarországra.
„»Ahogy azt az EP-kampányban is számtalanszor elmondtam, a Demokratikus Koalíció azt akarja elérni, hogy a jövőben az uniós fejlesztési pénzeket ne a kormány, hanem közvetlenül az EU ossza el az önkormányzatok között« – többek között erről írt Dobrev Klára, alias Gyurcsánnyé legújabb bejegyzésében.

A DK EP-képviselője bár ismételten nagyon hangzatos kijelentést tett, de attól, hogy valamit 500-szor elmondunk, attól az még hazugság marad. Ahhoz, hogy az EU közvetlenül az önkormányzatokat finanszírozza ahhoz meg kellene változtatni az uniós alapszerződést. Az alapszerződés megváltoztatásához minden egyes tagállamban legalább a parlamenti képviselők kétharmadának a szavazata szükséges. Az utóbbinak jelenleg semmilyen politikai feltétele és esélye sincs. Jól látszik ez alapján, Gyurcsányné hazudik.
Azonban van itt egy másik probléma is. Dobrev azzal, hogy a városokat támogatná, azzal implicite kijelenti, hogy a DK magasról tesz a vidéki Magyarországra. Gyurcsányék tehát nem szeretnék, ha a városokhoz képest szegényebb vidék több pénzt kapna, mint a fejlett városok. Ez már csak azért is furcsa, mert az ellenzéki pártok, és Gyurcsányék naponta legalább három közleményt adnak ki arról, hogy soha nem látott mértékűvé vált a hazai szegénység mértéke. Világosan látszik, hogy a balliberális párt lemondott a vidékről és a szegényekről. Ezt eddig is jól tudtuk, most legalább ezt ki is mondták!”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Megjegyzések