Etarget -közép

Nesze neked budapesti polgár!

Karácsonyék miatt nem lesz klíma a hármas metró kocsijaiban...
Karácsony Gergely tavaly nyáron még élénken foglalkozott a kérdéssel. A jelek szerint már nem annyira fontos neki az ügy.

Elfogadta a 2020. évi költségvetését a Főváros Közgyűlése. Mivel a vitában engem is megszólítottak és közlekedési szempontból több fontos döntés is született, engedjetek meg néhány gondolatot” – írta Facebook-bejegyzésében Vitézy Dávid.
„Nagyon sajnálom, hogy hosszú vita után az M3-as metró orosz vonatainak utólagos klimatizálását – Ughy Attila képviselő javaslatát elutasítva – végül nem emelte be az idei költségvetésbe a Közgyűlés, így a következő nyarak is tűzforró metrószerelvényeken telnek, hisz idén meg sem tud indulni a vonatok klimatizálása fedezet hiányában. Szerintem ez így nincs jól, a metrókocsik légkondicionálását meg kell oldani, ahogy az októberi választások előtt még mindenki, Tarlós István és Karácsony Gergely is egyetértett abban, hogy ezt a valóban jelentős hiányosságot pótolni kell ebben az önkormányzati ciklusban” – fogalmazott a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.
„Az az utasok érdeke, hogy ez a fejlesztés ne süllyedjen az elfelejtett választási ígéretek és politikai odamondások világába, mivel a vonatok klimatizálását tényleg várják a budapestiek.”
Mint ismert, Karácsony Gergely tavaly nyáron, még az előválasztási kampány során, élénken foglalkozott a kérdéssel. A jelek szerint már nem annyira fontos neki az ügy. Tarlós István újraválasztása esetén viszont klimatizálták volna a szerelvényeket.
MTI - www.demokrata.hu

 

Megjegyzések

  1. Az előző városvezetés és a Fidesz által okozott problémát most nekünk kell megoldanunk. Ez a munka folyik is, éppen a napokban egyeztettem erről is a BKV-val. A klíma beszerelése elsősorban nem pénzkérdés, a forrás erre rendelkezésre áll, ezért nem kellett külön módosítót befogadni a költségvetéshez. A pénz tekintetében a kérdés csak az, hogy a költségeket lenyeletjük-e az orosz beszállítóval, a városnak járó kötbér terhére. Ennek érdekében jelenleg is pereskedünk.

    De a budapestiek komfortja nem múlhat ezen, múlik viszont azon, sikerül-e megtalálni azt a műszaki megoldást, ami egyszerre garantálja a metrókocsik biztonságos üzemelését és klimatizálását. A BKV öt nagy külföldi klímagyártó cég képviselőivel folytat tárgyalásokat a legjobb műszaki megoldás kialakításáról. Ennek eredményeiről folyamatosan tájékoztatjuk majd a budapestieket.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése