Etarget -közép

Horváth József: Ostrom alatt Európa

Sakk-matt az EU-nak; a megrohamozott görög–török határon robbanásveszélyes a helyzet.
„A francia elnök bejelentette, hogy beszüntetik azt a több évtizedes gyakorlatot, amely szerint iszlám országokból küldött és fizetett imámok tanítják a muzulmán hitű francia fiatalokat.

Évente háromszáz imám érkezett így az országba, akiknek jelentős része nem is beszélt franciául. Emmanuel Macron elnök kimondta, hogy a szeparatizmustól félti az országát, magyarul a no-go zónák önállósodásának jövőbeni lehetőségétől. A bejelentés apró szépséghibája, hogy a tiltás csak 2024-től lép majd életbe. Márpedig a jelenlegi helyzetben nem biztos, hogy négy év türelmi idő még rendelkezésre áll.
Ezt támasztja alá, hogy a minap kongói származású tüntetők felgyújtották a párizsi Gare de Lyon pályaudvart egy afrikai rapper koncertje miatt. A tűz okozta anyagi kárról szemérmesen hallgat a sajtó. Ahogy azt is csak mellékesen jegyezték meg, hogy innen indulnak a francia gyorsvasúti hálózat – a TGV – szerelvényei. Vagyis a gyújtogatók megbénították a francia vasút egyik stratégiai központját.
A holland titkosszolgálat egyik titkosított jelentését is kiszivárogtatták a napokban. Eszerint az ultrakonzervatív, szalafista imámok befolyása erősödik a muszlim fiatalok körében. Az elhárítás adatai szerint ezekből az iskolákból pénzadományokat is küldenek iszlamista terrorcsoportoknak. A jelentés nyilvánosságra kerülése után azonnal felfüggesztették ezeknek a központoknak az állami és önkormányzati finanszírozását. Eddig egyébként az sem zavarta a holland politikusokat, hogy az iskolákban elkülönítik a fiúkat és a lányokat.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
www.mandiner.hu 

Megjegyzések