Etarget -közép

Schilling Árpád támadást indtott Orbán ellen


Olvassák el ezt a förmedvényt!


OV a gyűlöletben egyesíti a nemzet egy jelentős részét, felhevíti őket nemzeti és osztályindulattal, kijelöli a hazaárulókat, az ellenségeket.

„Amit OV kihasznált, az a rendszer létező gyengesége, szemérmetlensége, igazságtalansága volt. Nem kellett kitalálni a diszfunkcionális államot, mert pont, hogy rendelkezésre állt. Egyszerűen csak föl kellett tölteni sajátos tartalommal az üres kereteket. Ha nincs OV, akkor még talán ma is azt hisszük, hogy minden jól van kitalálva, csak még nem elég jól funkcionál. „Várnunk kell, és majd beérik a demokratikus tudat.” „Még nem vagyunk elég felkészültek, hogy a globális neoliberalizmus okozta kihívásokat kezeljük.” „Fejlődnünk kell, amihez kell némi külső segítség, de majd kilábalunk a problémákból.” Hol ennek, hol annak hinnénk el, hogy van kiút.

Egy magyarországnyi nemzet a globális kapitalizmus korában arra van utalva, hogy minél több nagybefektető jelenjen meg a hazai munkaerőpiacon. Magyarország önerőből szinte semmit nem tud (és láthatóan nem is akar) előállítani, ami rajtunk kívül mások számára is létszükséglet avagy élvezeti termék. Marad tehát a szolgáltatóipar, az összeszerelés meg a turizmus. Ezt a helyzetet – némi szégyenérzettel – palástolná az a politika, amely kénytelen volna OV nélkül valami értelmezhetőt felmutatni. Állandó túlélés, ügyeskedés, belső harcok, sok-sok elhallgatás jellemezné ezt a korszakot. Az intézményekre kiaggatott EU-s zászló jól fedné el az ötlettelenséget. Cinikus, kiöregedett liberálisok és sohasem volt baloldaliak szavalnának mindenhol, legalább verbálisan megfelelve az emberjogi normáknak és a békés együttélésnek. Erőlködve megfelelés a nyugat elvárásainak, folyamatos megszorítások és egymásra mutogatás.
OV ehhez képest egy huszárvágással ad új lendületet a politikának. A gyűlöletben egyesíti a nemzet egy jelentős részét, felhevíti őket nemzeti és osztályindulattal, kijelöli a hazaárulókat, az ellenségeket, megfogalmazza a média üzeneteit, újraosztja a közvagyont és az EU-s támogatásokat, kiépíti a tökéletes centrális erőteret, és úgy tesz, mintha minden rendben volna. És rendben is van. Ahol sohasem tapasztalták meg a demokrácia előnyeit, ott csak a hátrányai váltak szembetűnővé, nem is hiányzik az senkinek. OV úgy varázsol mint a bűvész, hol van nyuszi, hol nincs, de az esélye megvan, hogy legyen. OV maga a remény sokak számára, az egyetlen biztosíték, hogy legalább annyi marad, amennyiük most van. És ebben nem tévednek. Ha nem volna OV, talán még nagyobb volna a szegénység, és még nagyobb a feszültség. OV országa azonban csendes, és ez nagyon meggyőző.”
 Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
www.mandiner.hu

Megjegyzések

  1. Ha látom, vagy hallom Schilling Árpád nevét, akkor azonnal megjelenik előttem egy olyan erkölcsi és szellemi gnóm, aki időnként nagy arccal minősíti olyan szereplőit a közéletnek, akiknek eddigi teljesítménye alapján a bokájáig sem ér. Időnként könnyre fakaszt bennünket, hogy elhagyja ezt a diktatúrát, majd néhány hét múlva lopakodva vissza oson, mert senkinek sem kellett Párizsban. Gazdasági okoskodása hozzávetőleg olyan, mint a kedvenc anyósomé, vagy nem tud semmit a magyar gazdaság felépítéséről, vagy csak félre akarja vezetni az olvasóit. Nem hiszem, hogy ennyire tudatlan, inkább azt gondolom, hogy ennyire képes hülyét csinálni magából, hogy tájékozatlan embereket megtévesszen. De lehet, hogy ez csak egy demonstrációs hűségeskü azoknak, akiktől feladatot , pénzt vár. Isten bocsásson meg neki!

    VálaszTörlés
  2. Azt írja a shilling "nem tapasztaltuk meg a demokrácia minden előnyét "Sajnos ezt nem tudom értelmezni .Vajon mi lehet a demokrácia minden előnye ? Szabadság ? Egyenlőség ?Testvériség ? Ezekről az értékekről a liberális alkotóik már megszületésükkor a párizsi kommün idején bemutatták hogy lózungok.Ezekkel a jelszavakkal gyilkoltak ,loptak és fosztogattak Hányszor is a párizsi komműn óta ?Magyarország Orbán Viktor miniszterelnöksége óta tapasztalja meg a demokrácia előnyeit .Szabadok vagyunk ,dolgozhatunk elmehetünk akárhová dolgozni ,ha bajban vagyunk van hová hazajönnünk és van egy kormányunk aki kiáll minden magyarért .Ezek a mi demokráciánk előnyei !!!!!A proli ellenzék meg követheti gyurcsány kolompját a sötétségben kóvályogva .Ellenségeskedve Ezt az ellenséget nem Orbán Viktor jelölte ki nekünk .Ezt az ellenséget saját maga a proli sötétsége hozta létre . gyurcsány és az említett liberálisok táplálják .Szó szerint etetik azok meg kajálják ordítva ,hogy még ,még , még .Meg kell lenni a napi gyűlölet érzésének .Ez kell nekik Bár mi is legyen jobb élet, magasabb bér, jó egészségügy,Nem !!!gyűlölet a gyomorban az a jó érzés ezeknek Ez a magyar ellenzékiség

    VálaszTörlés
  3. Bitón a helye az efféle szarkupacnak.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése