Etarget -közép

Ungár Klára mocskolódik

Ezeknek mindet lehet?
Budapest IV. kerületének korábbi konzervatív városvezetői nyílt levélben kérték Déri Tibor baloldali polgármestert, váltsa le az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet igazgatóját, Ungár Klárát. A volt SZDSZ-es képviselő ugyanis nyomdafestéket nem tűrő mosdatlan stílusban gyalázta, sértegette azokat, akik a járvány elleni védekezés érdekében a kórháziágy-felszabadításokról döntöttek. A városvezetés elhárította a felelősségrevonás gondolatát.

Nyílt levélben kérték Budapest IV. kerületének korábbi városvezetői Déri Tibor polgármestert, hogy váltsa le az Újpesti Szakorvosi Rendelőintézet igazgatóját. Az intézmény élére tavaly decemberben kinevezett Ungár Klára ugyanis egy Facebook-posztban segg hülyének (sic!) és fasisztának nevezte azokat, akik a szerinte teljesen felesleges és embertelen kórháziágy-felszabadításokról döntöttek. A volt SZDSZ-es politikus a helyesírási hibáktól hemzsegő és már-már értelmezhetetlenül zagyva bejegyzésben arról is értekezik, hogy: „kell majd a hely, de nem a covid-osoknak (hadi sérültek, börtönbe zártak?)”, illetve: „mindennél fontosabb, hogy a termelés újra induljon, szabadjára akarják engedni a járványt, első körben vidéken, aztán majd Budapesten (addig is hulljanak a szemét budapestiek, akik azt sem tudják, h hogyan kell helyesen szavazni)”.
A levélben Derce Tamás és Wintermantel Zsolt, korábbi polgármesterek, valamint Zsigmond Barna Pál és Nagy István, volt alpolgármesterek felszólítják Újpest momentumos vezetőjét, Déri Tibort, hogy mentse föl az ügyvezetői tisztségből a próbaidejét töltő Ungárt. Mint írják: elfogadhatatlan, hogy egy önkormányzati intézmény vezetője ilyen ocsmány módon minősítse azokat, akik mást tesznek a járvány kezeléséért, mint ami szerinte helyes lenne. Hozzáteszik: ezek az állítások veszélyhelyzetben akár rémhírterjesztésnek is minősülhetnek. A levélírók szerint az elmúlt harminc évben Újpest önkormányzata – bármilyen színezetű is volt – mindig határozottan kiállt amellett, hogy dolgozói munkájuk során tartózkodjanak a politikai tartalmú nyilatkozatok közlésétől. Ungár Klára megnyilvánulása pedig ennek az elvárásnak a semmibevételét jelenti.
– Az intézményvezető feladata a szakrendelő megfelelő színvonalú működtetése lenne. Ezzel szemben az tapasztalható, hogy nem a választási ígéreteknek megfelelően alakul a betegek szakorvosi ellátása. Az utóbbi időben orvosoknak, asszisztenseknek mondtak fel, vagy küldték el őket indokolatlan állásidőre. Ezért nem, vagy csak részben működhetnek a szakrendelések. A működési zavarokat most még el lehet fedni a koronavírus-járványra hivatkozva, de annak elmúltával ezek már komolyabb problémákat fognak okozni az újpesti betegellátásban – hívják fel Déri Tibor figyelmét a levél aláírói.
A liberális aktivistából egészségügyi menedzserré lett Ungár Klára botrányos kijelentéseivel kapcsolatban a Magyar Nemzet írásban érdeklődött a kerület polgármesterénél, hogy szerinte feladata-e egy önkormányzati intézményvezetőnek a politikai állásfoglalás, továbbá hogyan értékeli Ungár Klára írását, egyetért-e az abban foglaltakkal, illetve tervezi-e igazgató asszony leváltását. Kérdéseinkre Kanász-Nagy Máté, a területért felelős LMP-s alpolgármester reagált, aki saját Facebook-bejegyzésére hivatkozva közölte: „… hogy ki, mit ír ki a közösségi oldalára, kisebb jelentőségű, döntően magánügy. Mi nem az a városvezetés vagyunk, aki bármiféle vélemény esetén bárkit eltávolítana”. Bár a felettébb kínos ügyben Déri Tibor feltűnően hallgatag, úgy tűnik, a balliberális LMP teljes mellszélességgel kiáll a párt elnökségi tagja, Ungár Péter nagynénje mellett.
Veres László István - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések

  1. És miért nem jelentik fel, hiszen ez már kimeríti a gyalázkodás és a valótlan hírek terjesztését is. Szóval ők nem azok, akik bármiféle vélemény eseten bárkit eltávolítanának?- vagyis szabadon kiöntheti a bilit bármelyik vezetőjük, az mind magánügy lesz?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése