Etarget -közép

Döbbenetes helyről érkezett jelentős támogatás Orbánéknak

Olasz elemző: Ki fog bocsánatot kérni Magyarországtól?
A járvány alatt „hála” a nemzetközi liberális médiának, a kormánynak egy másik fronton is védekeznie kellett.
Az elmúlt hetekben a koronavírus-járvány elleni védekezés mellett „hála” a nemzetközi liberális médiának, a kormánynak egy másik fronton is védekeznie kellett: a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény, a különleges jogrend teljesen kiütötte a biztosítékot a balliberális oldalon. Arról persze nem szóltak a hírek, hogy más uniós tagállamokban is speciális jogrendet alkalmaznak, hiába mondta el Szijjártó Péter külügyminiszter is a CNN csatornán, a mainstream média szemellenzőt vett fel és csak a magyar jogszabály lebegett előtte vörös posztóként – olvasható a Tűzfalcsoport legújabb írásában.

Napjainkra már lecsengeni látszik a sajtóban a Magyarország elleni hadjárat, bár könnyen lehet, hogy a nagyobb hallgatás oka, hogy nem akarnak bocsánatot kérni a gusztustalan lejárató kampány és diktatúrával riogatás miatt. Szerencsére vannak olyan józan hangok is, akik figyelmeztetik őket: ideje lenne bocsánatot kérni, hiszen a kormány véget akar vetni a veszélyhelyzetnek, ezzel együtt pedig a bizonyos kérdésekben rendeleti kormányzásra is lehetőséget adó különleges jogrendnek. Így tett partnerünk, a The European Post szerkesztője, Marco Gombacci is, akivel nemrég készítettünk interjút.
Gombacci véleménycikkében arról ír, hogy Magyarországon egyáltalán nincs diktatúra, sőt! Mint mondja, a nemzetközi közösség hevesen támadta hazánkat: az Amnesty Internationaltől kezdve az Európai Parlamenten keresztül bukott olasz politikusokig (nevezetesen Matteo Renzi volt miniszterelnök, aki követelte Magyarország kizárását az EU-ból). Elnyomásról beszéltek, diktatúráról Európa szívében, éppen csak a kéksisakos ENSZ csapatok nem vonultak be… Kritizálták, hogy nincs időkorlát a törvényben, a veszélyhelyzet idején nem lehet választást tartani és sápítoztak, hogy nem ülésezik a Parlament.
„Sajnálom, hogy még a neves szerkesztőségek sem vették a fáradtságot, hogy megfelelően tájékozódjanak és elolvassák a törvény fordítását” – írja cikkében Gombacci, majd sorra veszi a törvény alapján, hogy miért nem volt igazuk a kritikusoknak. Onnan kezdve, hogy a Parlament a veszélyhelyzet ideje alatt is ülésezett, addig, hogy az esetleg elhalasztásra kerülő választásokat a veszélyhelyzet megszűnte után 15 napon belül meg kell tartani. Szerinte a törvény saját maga hazudtolja meg paragrafusról paragrafusra az ellene felhozott nemzetközi vádakat és kritikákat. Végül idézi a magyar miniszterelnököt, aki azt mondta, hogy meg fogjuk adni a lehetőséget a bocsánatkérésre. Gombacci azonban felteszi a kérdést: ki fogja valóban megtenni?
Ez a kérdés bennünk is felmerült, hiszen az elmúlt 10 évben számos méltatlan és megalapozatlan támadássorozat érte hazánkat a nemzetközi liberális kurzus részéről, de egyszer sem néztek magukba és kértek elnézést. Sok reményünk tehát nincs afelől, hogy megbánják a nemtelen viselkedésüket. Azt azonban minden esetre jó érzés tudni, hogy vannak olyan nemzetközi szövetségeseink, akik hajlandóak kiállni értünk.
www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések

  1. Senki nem fog bocsánatot kérni! Ezek az emberek nárcisztikusak, vagyis képtelenek a saját hibájukat észre venni. Ezért nem is valók politikusnak, újságírónak, csak a háttérhatalom kiszolgálására alkalmasak. Azok is, szolgák, a szó szoros értelmében!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szolgák igen csak nem a népé kire felesküdtek !

      Törlés

Megjegyzés küldése