Etarget -közép

Most a gyurcsányista Bősz Anett próbált beleszállni Müller Cecíliába

Úgy tűnik, az ellenzék sosem fogja megtanulni, hogy mit jelent a tisztelet és illem nemcsak egymás iránt, hanem az idősek és a komoly szakmai munkát végzők iránt. A kedvesnek eddig sem nevezhető Bősz Anett, a volt liberális, most éppen gyurcsányista országgyűlési képviselő talán illemtanleckéket vett Szabó Tímeától, hiszen ismételten beleszálltak egy, a munkáját becsülettel végző, köztiszteletnek örvendő emberbe: nevezetesen Müller Cecília országos tisztifőorvos asszonyba. Újfent, hiszen erre már láttunk példát a Népszava karikatúrájánál, és akkor is, amikor a DK-s Varga Zoltán politikai elfogultsággal vádolta meg. Mit szólnának hozzá, ha ajándékoznánk egy illemtankönyvet az ellenzéki képviselőknek? Véleményért olvasson tovább!


Bősz Anett feltehetően nem fáradt el a szerda délutáni vagy esti futásában, így este a nap “megkoronázásaként” kitett egy Facebook-posztot, amiben neki nem a helyesírással, hanem a tartalomközléssel gyűlhetett meg a “baja” és emiatt kritizálja Müller Cecíliát. Bősz szerint
Aminek szemtanúi vagyunk, az a társadalom mindig eddiginél nagyobb horderejű infantilizálása. “Kezecske”, “orrocska”, “nyunyóka”. Aztán jövő héten jön majd, hogy “vasalócskával hőkezelőcskézzük a picúrkák kedvencecskéit”… kezd egy nagyon durva társadalmi kísérletté silányulni ez rezsim. Csak jönne már ki a függöny mögül egy ember, hogy “önök rosszul vizsgáztak, próbáljuk meg újra”!
Minden bizonnyal  az ellenzéki padsorokban szinte megállás nélkül hőbörgő képviselők a járványnak drukkolnak, és nem tudnak leállni a feszültségkeltéssel és gerjesztéssel. Feltűnően érdekes, hogy még az általuk sokat hivatkozott és “kedvencként idézett szervezet”, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vészhelyzeti igazgatója, Michael Ryan is azt nyilatkozta a minap, hogy
A járványgörbe alakulásának befolyásolása a kezünkben van. Ez mindenkit érint és mindannyiunknak hozzá kell járulnunk a pandémia feltartóztatásához.
Ajánlhatnánk ezt az ellenzék szíves figyelmébe, de valószínűleg a falra hányt borsó is többet érne ennél. Ugyanis vélhetően nem sokan kérdőjelezik meg, hogy mennyit is dolgozik a tisztifőorvos asszony a védekezés és az emberek egészsége védelmében. A lényeg, hogy most Bősz az, aki ismét rúg egyet azon, aki teszi a dolgát. Jómagam lassan megszámolni sem tudom, hányadik napja dolgozhatnak orvosok, ápolók, az egészségügyben dolgozó támogató személyzet tagjai (informatikusok, takarítók, recepciósok, portások és még sokan mások – és őszinte köszönetemet fejezem ki nekik jómagam is!), valamint még sokan mások azon, hogy fel tudja venni a harcot a vírussal szemben az ország. Ez nem kis feladat, de mindannyian küzdünk és tesszük a dolgunkat!
Nehezen elvitatható tény, hogy a tisztifőorvos asszony minden egyes nap beszámol az operatív törzs aktuális napi tájékoztatóján arról, hogyan is állunk a védekezésben, és minden igyekezetével, szeretetével és látható odaadásával aggódva kéri a lakosságot, hogy vigyázzanak magukra. Minden nap! És azért valljuk be, ez nem kis feladat, minden jóindulattal és tisztelettel, munkáját elismerve: a korához képest!
Müller Cecíliát még az ellenzéki média is egy ország nagymamájaként emlegeti, és sokan szeretik őt, elismerik a munkáját. Jómagam, ha tehetném, akkor megölelném és személyesen mondanék köszönetet a munkájáért! Azt gondolom, bárki megpróbálhatja utána csinálni.
A Bősz Anett Facebook-posztjában megfogalmazott kritika szerint legközelebb “vasalócskával hőkezelőcskézzük a picúrkák kedvencecskéit”.
Minden bizonnyal egyik szülő sem veszi zokon a főorvos asszony tanácsait, hiszen egyik megnyilvánulása sem volt sértő, degradáló vagy kioktató jellegű. Mindig szépen kér, nyomatékosít és ismétel, de nem kioktat és ez nagy különbség! Tehát azt javaslom, hogy vegyenek példát róla és nyugodtan kérjék ki a főorvos asszony véleményét illemtani és viselkedési szokások tekintetében is! Szakmai kérdésekre ne vállalkozzanak, mert siralmasan lebőgnének!

AMERIKAI KUTATÓK SZERINT A VÍRUS KISGYERMEKEKRE IS VESZÉLYES LEHET

A CNN kutatókat és gyakorló orvosokat megszólaltató riportjában arról tudósítottak, hogy az új típusú koronavírus a tüdő mellett a vesét, a szívet, az agyat, a központi idegrendszert is károsítja, nem egyszer több életfontosságú szerv együttes leállását idézve elő. A megszólaltatott orvosok szerint a betegség gyakran mindenféle tünet nélkül jelentkezik és néhány napi tünetmentesség után szinte azonnal összeomlik akár a tüdő, akár a szív működése, ráadásul a kór megtámadja akár a kisgyermekeket is. Szomorú hír, hogy az elmúlt napokban New Yorkban 73 kisgyermek betegedett meg súlyosan, és a múlt héten 3 kisgyermek, köztük egy ötéves kisfiú meghalt a Covid-19 szövődményeiben. Mindegyiküknél a vérerek tágulatával és gyulladásával járó Kawasaki-kórt diagnosztizálták, mint a Covid-19 egyik szövődményét.
Mindannyian azt gondoltuk, hogy a Covid-19 csakis idősebbeket dönthet le a lábáról, fiatalokat, kivált gyermekeket nem
– nyilatkozott a The Washington Postnak David Reich genetikus kutató.

A PÖKHENDI ELLENZÉK A TISZTELET CSEKÉLY JELÉT SEM MUTATJA

Megdöbbentő ezeket a híreket olvasni, hiszen kisgyermekekről van szó. Minden bizonnyal sok édesanya és édesapa örül annak, hogy az intézkedésekkel nemcsak őket, hanem a gyermekeiket is szeretnék megóvni, ezért nem gondolnám azt, hogy Müller Cecília tanácsain lenne gúnyolódnivaló. Azt pedig pláne nem feltételezem Müller Cecíliáról, hogy meg akarná mondani a szülőknek, hogyan fertőtlenítsék le a gyermekük kedvenc plüssmaciját vagy gyermeknevelési tanácsokat akarna adni bárkinek is. Valószínűsítem azt is, hogy egy szülő sem sértődne meg azon, ha anyukának vagy apukának szólítaná őket a tisztifőorvos.
Budai Gyula országgyűlési képviselő, miniszteri biztos egy korábbi Facebook-posztban fakadt ki és nagyon konzekvensen leírta, hogy
Nincs közöttük egy olyan szakember, aki értene a járványügyhöz, aki meg volt (Falus Ferenc), az meg kussol, mert szakmailag nem tud semmibe belekötni, a Kormány jól kezeli a járványt.
Még a várandós kismama, korábbi modell Debreczeni Zita is mélységesen felháborítónak tartotta a Müller Cecíliát kritizáló mémeket.
Az ég világon semmi kötődésem nincs Cili nénihez, nem tudom hány nála alkalmasabb ember van erre a posztra, és azt is elfogadom, ha sok, DE:- egy egész életet az egészségügyben töltött – 4 szakvizsgával rendelkező főorvos – nem alszik hetek óta, hogy a te seggedet megóvja – maga is erősen veszélyeztetett korban van – ott van, mondja, szajkózza, ismétli önmagát
– olvashattuk a várandós kismama Instagram sztorijában.
Amíg ő ezeket az eredményeket érte el nőként, te hol voltál addig?! Most mit csinálsz amíg neki plusz 60 évesen dolgoznia kell menni és nem otthon ül és mémeket gyárt unalmába mint te?! Már csak a kora miatt is megérdemli a tiszteletet és amit egyesek művelnek a facebookon fiatal fejjel az felháborító!
– tette hozzá.
Érdekes, hogy a sok károgó vészmadár szájából a végén mindig kiesik a sajt. Valószínű már maguk is unják a szelfizést az ország házában, a Facebook-posztok formájában történő látszatpolitizálást, és valószínűleg azt is, hogy bizony be kell járni dolgozni a parlamentbe. Azt kell mondanom, hogy valószínűleg igaza lehet Budai Gyulának: “a tisztelet halvány jele nincs ezekben a pökhendi ellenzéki képviselőkben, mert ők nem tisztelnek se Istent, se embert”.
Tisóczki Flóra
www.pestisracok.hu

Megjegyzések