Etarget -közép

Néhány igaz szó Orbán Viktorról

Végre valakinek a kisemberek közül ki kell mondania, hát én kimondom.

Nem a vakhit önfeladó írása. De végre valakinek a kisemberek közül ki kell mondania, hát én kimondom: Orbán Viktorban nehéz másfél évszázadunk egyik legnagyobb államférfiát tudhatjuk országunk kormánya élén. Nehezen írom le, mert Magyarországon hatalmon lévő politikust dícsérni nehéz. Nehéz, mert a viharos történelmünk által kiváltott szokásos magyar virtus reflexe szinte mindig az ellenzékiség volt. De kimondom: Kossuth tisztánlátása és Deák kompromisszum-készsége, s mindkettejük törhetetlen hazaszeretete egyesül benne. Ahogy Kossuth a híres Cassandra-levélben megírta: Magyarországnak a legfőbb ügyekben „idegen avatkozástól menten”, önállóan kell haladnia. És ahogy Deák reálpolitikusként felismerte országunk felemelkedésének lehetőségét egy nagyobb birodalom részeként. Tehát így hajózunk most mi is az Európai Unióban, s az Európai Unióval nagyobb vízeken. De Kossuth keze is ott van a kormányon: nem feladva nemzeti érdekeinket. Szembe széllel? Sokszor igen, de a bátor, jó hajós tudja, merre tart. Jó csapat munkálkodik a hajón. Nem könnyű felsorolni, mi mindent köszönhetünk Orbán Viktor miniszterelnökünk vezetésével működő hatalmi centrumnak. Kezdjük a lényeggel: egy ország akkor haladhat önállóan, ha erős motor hajtja. A gazdaság ereje mindenek előtt. Mint Trianon után a Bethlen-kormány konszolidációs munkájában. Megszabadulni azon pénzügyi kötésektől, melyek állami és egyéni szinten gátolják az önálló munkát, tehát az IMF-től, idegen bankoktól. Ha nem is száz százalékig, de nagyrészt sikerült. A külföldi tőkére, munkaszervezésre, tudásra azonban óriási szükségünk van. Ezt is sikerült megtartanunk. A szabad vállalkozás, a tulajdon tisztelete, a piacgazdaság, a külföldi tőke szabadsága és az állami beavakozás között mégis meg kellett találni azt a keskeny ösvényt, amely a népakarat jogos igényeként az életszínvonal emelkedéséhez vezetne: az energiaárak szabályozását, csökkentését ebben igen fontos lépésnek tekinthetjük. Persze ősi magyar szokásként – vagy nem csak magyar szokás? – a külfölddel való összehasonlításban sokan csak a nálunk előbbre járó nyugati országok életszínvonalát tekintik, az nem jut eszükbe, hogy azokban az országokban nem a kommunizmust akarták építeni, és rendeltek mindent ezen cél alá. Azt sem fogadják el, hogy a nyugat életszínvonalának eléréséhez vezető út rögös, nehéz és sokáig tart, de mindenesetre folyik a munka. A gazdasági függetlenség érdekében tett intézkedéseket is próbálom megérteni. Néhány dologban talán tévednek, de az irány jó! Ilyen pl. a közmunka, amely visszavezet a fizetést ígérő munka világába, és sokaknál nevelő jellege is lehet. Tehát aki tud, az dolgozzon meg a pénzért.
Miért dícsérem a kormányt, s Orbán Viktort? Mert nem a torony magasságából vezeti országunkat, hanem a hétköznapok problémáiban és a világpolitika összefüggéseiben egyaránt pontosan eligazodik. A nemzeti konzultáció intézménye pedig fényes bizonyíték, hogy kire támaszkodik. A nép szava nem a Népszavában olvasható! Amikor pedig lépni kell, nem köntörfalaz, hanem egyszerű szavakkal magyaráz, s teszi, amit kell! Ha Európa gazdag és gyenge világát új népvándorlás fenyegeti, s vezető politikusai az EU-ban nem képesek felismerni, amit elemi ösztönnel az EU népei túlnyomó többségben éreznek, akkor igenis a politikai eszköztárból jöjjön az erő! Ne féljünk kimondani, amit mindenki tud, ha nyitott szemmel jár a világban, s amit a sokszor idegen érdekeknek nyájaskodó és torzító média sem tud elhazudni: vészhelyzetben nincs helye az álhumanista lamentálásnak! Bárcsak 1918 őszén, 1919-ben is lett volna ilyen bátorság!

Orbán Viktornál a szavak és tettek mind a magyar nemzet függetlenségét, gazdagodását szolgálják. Függetlenség? Ami ’89-ben, a szovjet csapatok kivonásának nyílt követelésével kezdődött, az folytatódott egészen napjainkig, amikor a vízözön-szerű migráns-áradattal kell szembenézni. Az EU minden jó oldala mellett problémák sokaságával nehezíti a tagországok jelentős részét, köztük hazánkat is. Orbán Viktor nem félt elmenni Brüsszelbe, s szembenézni a főként szociál-liberális gyalázkodókkal, nyílt vitában győzte le őket, amikor hazánkat diktatúrával vádolták. Ma sem hagyja eltéríteni politikánkat az ál-humanista bajkeverőktől, akik mégcsak megfogalmazni sem tudták a migráns-áradat lényegi problémáját, feltételezem azért, mert meg sem értették annak veszélyét! Akik még most sem merik nevén nevezni a dolgokat! Viszonylag hamar kiderült, hogy Orbán Viktornak ezen a téren (is) mindenben igaza volt. Az interneten pedig humoros képek keringenek: Te vagy az Angela? – kérdezi Francois Hollande, a lelkendező francia elnök egy talpig feketébe burkolózó asszonyság kikandikáló szemétől. Mi talán ismerjük a csadorba öltözött hölgy – bocsánat, az iszlám ezt a kifejezést nem fogadja el –, tehát az asszony válaszát: nem, én nem Merkel, hanem a harmadik feleséged vagyok. A nép érti, érzi a bajt, a szoc-lib bajkeverők nem. Vagy nem akarják érteni, mint néhány acélos újságírójuk. Majd ha megismerik, hogy pl. mi az a saria, s az annak alapján elrendelt becsület-gyilkosság, akkor talán megértik a kultúrák közötti konfliktusokat. Remélhetőleg tanulnak is belőle!
Az európai értékek elvhű képviselete Magyarországra vonatkoztatva, és naprakész gyakorlatiasság jellemzi politikáját, amelynek gyökereit legjobban Bibó István munkásságában találhatjuk meg legtalálóbb megfogalmazásban. A „szabadság kis körei” (kinek nem jutnak eszébe a polgári körök?), a szabadságjogok európai rendszere, a „demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni”, s megannyi más. A kétezer éves kereszténység értékvilága, racionális civilizáció, XIX. századi értelemben vett liberalizmus (nem a mostani átértelmezett) – kimondva-kimondatlanul áthatják tetteit, melyet hatalmas munkabírással végez nap mint nap. Köszönet érte!
Elismerni, dícsérni jöttem Orbán Viktort. Mielőtt valaki folytatná a kicsavart Shekespeare- idézetet, kimondom, amit sokan gondolnak, de kevesen mondanak ki: dícsérni jöttem Orbánt, nem temetni… Nem Cézárt, mert nem az. Köztünk van, s még a futball-mániáját is szeretem. Lehet, elfogult vagyok. Dícsérni jöttem, nem temetni! Pedig hányan szeretnék az utóbbit… De vagyunk sokan akik nyíltan kiállunk mellette!
Sok erőt kívánunk, sokan vagyunk, s ha kell, leszünk még többen!

Patakfalvy Katalin

Megjegyzések

  1. A szivemből jöttek a szavak, megfogalmazta azt amit érzek és gondolok.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Zsuzsanna Összefoglalva Elnökünk ilyen! Így érzem én is és még nagyon sokan!

    VálaszTörlés
  3. Én is merem mondani ,de szerintem még sokan , hogy ritka ember ! Hűséges támogatója vagyok elejétől fogva .


    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tehetséges. Vagyis. értelem, akaraterő, kitartás, jó elemző képesség, jó szervezőkészség, képzettség a jog és a történelem területén stb. Egy szóval, kivételes vezető. Csak az nem látja ezt, aki nem akarja. De ha mindez amit leírtam nem így lenne, akkor mutasson nekem valaki egy másik embert, aki nála alkalmasabb miniszterelnöknek. Na ugye!

      Törlés
  4. Kedves Katalin! Nagyszerű, igaz, és tárgyilagos írása, ha nem is ilyen rendszerezettséggel, de hasonlóan fogalmazódott meg bennem is, melyet korábban megosztottam. Minden gondolatával, sorával, szavával egyetértek! A való tények felismerése és rangsorolása igen komoly teljesítnény, melyet a nemzet, a haza iránt érzett elkötelezettség vezérel. Isten áldása legye önnel kedves Katalin!

    VálaszTörlés
  5. A vélemény minden sorával egyetértek!

    VálaszTörlés
  6. Egyszerűen csak egy hazug tolvaj!

    VálaszTörlés
  7. NEM ez az írásom címe, hanem ez: "A MAGYAR NEMZETÉRT - ORBÁN VIKTORRÓL" ! A képet is lecserélte, aki ellopta! Az eredeti fent van a profilomon, és az Orbán Viktor támogatói oldalon is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. NEM ez az írásom címe, hanem ez: "A MAGYAR NEMZETÉRT - ORBÁN VIKTORRÓL" ! A képet is lecserélte, aki ellopta! Az eredeti fent van a profilomon, és az Orbán Viktor támogatói oldalon is! Patakfalvy Katalin

      Törlés
  8. Kézdiné Patakfalvy Katalin vagyok, aki ezt a posztot írta! NEM ez az írásom címe, hanem ez: "A MAGYAR NEMZETÉRT - ORBÁN VIKTORRÓL" ! A képet is lecserélte, aki ellopta! Az eredeti fent van a profilomon, és az Orbán Viktor támogatói oldalon is! Patakfalvy Katalin

    VálaszTörlés
  9. "...a külfölddel való összehasonlításban sokan csak a nálunk előbbre járó nyugati országok életszínvonalát tekintik, az nem jut eszükbe, hogy azokban az országokban nem a kommunizmust akarták építeni..."
    Majdnem mindennel egyetértek, de a fent idézet sorok arról tanúskodnak, hogy még az ilyen, helyesen gondolkodó emberek is tévedésben lehetnek a Világ dolgait tekintve.
    A "nálunk előbbre járó" országok nem azért járnak előbbre, mert náluk nem akartak kommunizmust építeni. Éppen a mai helyzet (ami a cikk születését 2 évvel követően kialakult) mutatja, hogy amint az előbbre járó országok részéről a "pénzszivattyú" működésében, a kizsákmányolás folyamatában zavar keletkezik, akkor rögtön csökken az "előrébb járás" mértéke. És a szocializmus (nem a kommunizmus!) ill. a "harmadik utas" kísérlet éppen ezt a különbséget szándékozta eltüntetni. A vagyonok "ollójának" mérhetetlen mértékű és érdemtelen szétnyílását. De ezt az "előbbre járók" hamar észrevették és az egypólusú világ létrehozásával ezt megakadályozták, megakadályozzák. Ezzel szembemegy némileg O.V. amikor legaláb a stratégiailag fontos ágazatokat (energia, bank, média, kiskerekedelem még nem sikerült) állami tulajdonban tartja és próbálja megteremteni a nemzet szuverenitását.
    Ezért aztán, láthatjuk, mekkora ellenséggé vált személye.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése