Etarget -közép

Szabotázs a liberális városokban

 Hogy mik vannak! Kezd ébredezni a nép...

A liberális beállítottságú embereknek újfent fel kell fedezniük azt, hogy a kisebbségeknek igenis vannak ellenségeik a baloldalon is.

"Érdekes időszakát éljük a faji alapú politizálásnak ma Amerikában. A legtöbb liberális gondolkodású ember úgy tekint a Trump-adminisztráció tevékenységére, mint fordulópontra, amelyet követően a fejekben két lehetséges irány körvonalazódik. Az amerikai társadalom vagy egy a polgárháborút közvetlenül követő rekonstrukciós időszakba kormányozza magát, vagy pedig a polgárjogi mozgalmak korszakába, ahol a nemzet a fehér előjogok megerősödése és a valódi antirasszizmus mezsgyéjén egyensúlyozhat.

Gyakran tűnik úgy, hogy Donald Trump szándékosan játszik rá erre a vélelemre. Elnökségét rasszista paranoiára rájátszva kezdte, mint ahogy ezeket a reflexeket felerősítve szándékozik hatalmát megtartani azzal, hogy hogy a demokrata többségű városok szavazóit oly módon keretezi politikailag, hogy annak a kisebbségekhez tartozó választópolgárok lássák kárát.

Ugyanakkor a progresszívok Trump-ellenes védjeggyel ellátott jogalkotása alapvető polgári vívmányokat szabotál, amelynek következtében az Amerikában élő kisebbségek rossz kilátásokkal élhetik túl a Trump-korszakot. Valójában 2020 a legtöbb afroamerikai és latin-amerikai kisebbségekhez tartozó állampolgár számára azt az évet jelenti majd, amikor a liberalizmus elárulta az érdekeiket, kiüresítve azokat az intézményeket, amelyeket a védelmükre és a szolgálatukra hoztak létre.


 

(…)

Ennek a szabotázsnak a legfontosabb eleme (…), hogy számos liberális többségű városban a közoktatási intézmények újranyitása meghiúsult, részben vagy teljesen megfosztva a leginkább elhanyagolt kisebbségeket és az alacsony jövedelmű családba tartozó iskoláskorú gyermeket az oktatástól.Ez több dolgot jelez. Jelzi egyrészről azt, hogy a Trump-adminisztráció képtelen volt nemzeti stratégiát kidolgozni az oktatás biztonságáról.

(…)

Másrészről pedig azt, hogy a Fehér Ház ellenében megfogalmazott pártpolitika egyfajta engedélyezési mechanizmust generált azon oktatási szakszervezetek körében, amelyek eleve olyan tanárokat tömörítettek, akik eredetileg is tiltakoztak a személyes oktatás ellen, és inkább a lezárásokat erőltették.

(…)

A lezárások eredményeképpen ősszel az a helyzet állt elő, hogy a sikeresen újranyitott oktatási intézményekben rendszerint több fehérbőrű gyermek tanul, mint kisebbségi.

(…)

Ami igazán számít, az az, hogy maga a liberalizmus milyen irányokat vesz majd. Ha pedig 2020-ra később úgy emlékezhetünk, mint egy pozitív fordulópontra az amerikai rasszizmus történetében, a liberális beállítottságú embereknek újfent fel kell fedezniük azt, hogy a kisebbségeknek igenis vannak ellenségeik a baloldalon is – még akkor is, ha károkozásuk közepette a jó szándék vezérli őket."

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu 

 

Megjegyzések