Etarget -közép

Ungváry Rudolf keményen Orbánnak esett

A libernyák Rudi bácsi ezúttal túllőtt a célon!

 A kórházaktól az egyetemekig mindenütt ott vannak már ezek az előretolt – TGM szavaival – „militarizált pedellusok”. 

„A vezéri NER és állampártja nem létezhet teljhatalom nélkül – na meg a magát ellenzékinek gondoló mainstream nagy részének lojalitása nélkül se. Elég ehhez a lojalitáshoz, hogy »azért még demokrácia van, hiszen vannak választások!« És persze van országgyűlés, van ellenzék, lehet véleményt nyilvánítani. Az is természetes, hogy egy gépesített lövészezredest neveznek ki a színművészeti egyetem élére? A kórházaktól az egyetemekig mindenütt ott vannak már ezek az előretolt – TGM szavaival – »militarizált pedellusok«. A jéghegy csúcsai. Annyi minden hajmeresztő, önkényes, hazug már ebben az orbáni rendszerben, hogy ezen az újabb, szükségszerű fejleményen megint és külön felhorgadni legfeljebb jóleső pótcselekvés, ha nem követik tettek.


 

Inkább azt javaslom, nézzünk már egy kicsit a szemük közé ezeknek a tiszta lelkű, ellenálló fiataloknak, akik bátran és – egyelőre talán – lelkesen kitartanak egyetemük falai között. A rendszer őket akarja megtörni és bedarálni. Ők meg, a növendék céltárgyak észre sem veszik, mennyire meg vannak már törve és be vannak darálva. Hősiesen bizonygatják ugyanis, hogy őket nem a politika érdekli, ó dehogyis, nem is csinálnának olyan csúnyát, hogy politika. Azt már ki sem mondják, hogy tényleg nincsen semmiféle politikai elképzelés, eszme a fejükben, vagy ha van, talán megtanulták már mélyen elrejteni. Isten ments, hogy például liberálisak lennének. Mint akik lassan már el is hiszik, hogy liberálisnak lenni büdös. Persze demokráciát, azt akarnak, de hiszen az orbáni rendszer is az volna. Ők csak szabadon tanulni akarnak. Hát sok félnivalója a rendszernek aligha van tőlük.”

 Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu 

 

Megjegyzések

  1. Ez a izé , egy igazi echte libsi p*cs !

    VálaszTörlés
  2. A v.n zsiráf csatlakozott társaihoz a magy@rgy@lázásban!(Bródy,Koncz Zs. Kertész fivérek,Eszterházy P,Farkasházy T. Gálvölgyi J. Hernádi J.)és a többi sz@rházi....Nagyon el van pof..l@nodv@ ez az élő.kö.ő társ@ság! 70 éve volt már ilyen és láttuk,hov@ vezetett....

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése