Etarget -közép

Ilyen lesz Gyurcsány Ferenc az Elk*rtukban

 Kiderült az egyik titok!

– Azt gondolom, hogy az Európai Unió központjában egy olyan filmet, ami 2006-ról szól, fontos, hogy megnézzenek, mert talán rájönnek majd, hogy akkoriban hibát követtek el.

Nem tiltakoztak nagy erőkkel, és nem utaztak bizottságok Magyarországra, hogy kivizsgálják, mi történt – mondta Kálomista Gábor, az Elk*rtuk egyik producere az Origónak adott interjúban.

– Mi arra számítunk, hogy nagy siker lesz. A munkát elvégeztük, nagyon elfáradtunk, nem maradt bennünk semmi, nincs hiányérzetünk

– mondta Kálomista Gábor, az Elk*rtuk egyik producere az Origónak adott interjúban a film díszbemutatója előtt. Hozzátéve: innentől fogva csak a filmre koncentrálnak, semmi más nem számít, hiszen csütörtöktől már játsszák a mozik, és most már elég sok helyen van lehetőség arra, hogy aki szeretné, az megnézze.


 

Kálomista elmondta, a környező országokból is van érdeklődés a vetítésre, több helyről pedig már most konkrét megkeresések vannak mind mozira, mind pedig televízióra.

Továbbá a filmnek lesz egy vetítése Brüsszelben, de még számos más országban is.

Elsőként Brüsszelben, amely helyszín egy kicsit szimbolikus is, bár nem ennek szántuk. Azt gondolom, hogy az Európai Unió központjában egy olyan filmet, ami 2006-ról szól, fontos lehet megnézni. Akkoriban nem tiltakoztak nagy erőkkel, nem utaztak bizottságok Magyarországra, hogy kivizsgálják, mi történt, jómagam nem láttam, hogy hangosan bírálták volna az akkori kormányt

– vélte Kálomista. A producer hozzáfűzte: talán éppen ezért érdemes ott megmutatni ezt a filmet, hogy esetleg rájöjjenek, hogy akkor rosszul cselekedtek.

A Gyurcsány Ferencet alakító színészről a producer azt mondta: még takargatják a kilétét.

Nagyon egyértelmű lesz, és hamarosan minden kiderül!

– mondta sejtelmesen Kálomista Gábor.

– Ez a film pont olyan lett, amit ígér. Nem olyan, amit mondanak róla, hanem olyan, mint amit ígér. A velünk élő történelem, és egy nagyon jó minőségű, megrázó erejű film

– közölte a producer, aki azt is elmondta, hogy egy 15 évvel ezelőtt megtörtént politikai eseményt dolgoznak fel, tehát a szereplői élők, azt pedig végig vállalták, hogy a film ezen az eseménysoron megy keresztül, és ennek az eseménysornak ők voltak a való életben a főszereplői. 

– Elég sokat szerepeltek, közszereplők voltak, sok mindent lehetett róluk olvasni, amiből pontos karakterrajzok születtek. Megpróbáltuk úgy instruálni a színészeket, hogy ismertük a gesztusokat. Tehát ez a film törekszik a valósághűségre e tekintetben – tette hozzá.

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések