Etarget -közép

Márki-Zay kihúzná a talajt több mint egymillió munkavállaló talpa alól

Ez az ember őrült!

A Fidesz szerint a baloldal veszélybe sodorja a 2010 óta elért gazdasági eredményeket, Márki-Zay Péter ugyanis "újra a balliberális gazdaságpolitikát hozná vissza, és még a minimálbért is feleslegesnek tartja, amivel kihúzná a talajt több mint egymillió munkavállaló talpa alól" - mondta a kormánypárt szóvivője pénteken, az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában.

Zsigó Róbert emlékeztetett, januártól újabb 20 százalékkal emelkedik a minimálbér és a garantált bérminimum.
Kiemelte, a minimálbért akkor lehet emelni, ha nő a gazdaság, és a vállalkozásokat nem terhelik magas adókkal.


 


Ez csak 2010 óta van így, a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal gazdaságpolitikájával azonban minimálbért se lehetne emelni

- húzta alá a kormánypárti politikus.Hangsúlyozta, a baloldal ugyanazt a rossz, elhibázott gazdaságpolitikát erőlteti, amivel kormányzásuk alatt tönkretették a gazdaságot, agyonadóztatták a vállalkozásokat és alacsonyan tartották a béreket.

A politikus elmondta, hogy a baloldalnak két kormányzati ciklus alatt 50 ezer forintról mindössze 73 500 forintra sikerült emelnie a minimálbért, a vállalkozásokat pedig nem segítették, hanem adóemelésekkel sújtották.
Ennek ellenére a baloldal 2010 óta folyamatosan támadja a Fidesz nemzeti gazdaságpolitikáját, pedig az egyértelmű eredményeket hozott: növekedési pályára állt a magyar gazdaság, csökkennek az adók, nő a foglalkoztatás, és nőnek a bérek is

- jelentette ki Zsigó Róbert.

www.origo.hu

 

Megjegyzések