Etarget -közép

Kétmilliárdot érő villában él, százmilliós autóval jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője

Miből telik minderre, miközben szeméttárolókat és jegyautomatákat szerelnek le Budapesten takarékossági okok miatt?

Több mint kétezer négyzetméteres, minimum kétmilliárd forintot érő, úszómedencés svábhegyi villában él, és egy százmilliós luxusautóval, Bentley-vel jár a fővárosi közműcégek csúcsvezetője. A Metropol szerdai számában újabb bizonyítékok jelentek meg Karácsony Gergely kedvenc cégvezére, a Gyurcsány-fiókának nevezett Mártha Imre meghökkentő vagyonáról. 
Luxusutak a világ legdrágább helyeire, napi 1,6 milliós szállodaszámlák, 15 milliós karórák, jachtutak csaknem meztelen hölgyek kíséretében. Nagy visszhangot keltett a Metropol cikke a fővárosi köztisztaság, a Főtáv, a kertészet és a temetkezés csúcsvezetőjének luxuséletmódjáról. Még a baloldali orgánumok is találgatják, vajon mennyi lehet Mártha Imre jövedelme.

 

Időközben újabb leleplező bizonyítékok jutottak a Metropol birtokába. Egymást érik a lap e-mail-címén a magukat becsapottnak és megalázottnak érző dolgozók levelei. Küldtek például fotókat arról, hogy Mártha Imre még nyáron, munkaidőben (!) úszómedencés posztokkal provokálta a munkatársait. A fővárosi cégvezér a levelek állítása szerint jellemzően alig egy-két órát tölt a munkahelyén, aztán eltűnik, elutazik, akár hetekre. 

A levelek írói állítják, hogy ezek a felvételek olyan napokon készültek napközben, amikor Mártha Imre elviekben dolgozott és nem volt szabadságon. Azt azonban fontosnak tartotta, hogy egy-egy provokatív posztot kitegyen, megmutatva, hogyan is tölti a home office-ban „swimming pool” mellett a „munkaidejét”.

Az egyik levélíró szó szerint ezt írta: 

A tisztelt vezérigazgató ÚR – mert így kell szólítanunk – a többi vezetővel együtt csak néhanapján jár be, akkor is legfeljebb 1-1 órára. Aztán hazamegy úszkálni a fűtött medencébe.



 

Ami azonban még beszédesebb, hogy Mártha Imre hol készítette ezeket a felvételeket. A Metropolhoz eljuttatott dokumentumok szerint a fővárosi közműcégek első számú vezetője 

a Svábhegy egyik legdrágább utcájában, a György Aladár utcában él egy 2240 négyzetméteres vadonatúj villában. 

Ami a mai budapesti, XII. kerületi ingatlanárakat figyelembe véve minimum kétmilliárd forintot ér. Az már csak „taktikai húzás” lehet, hogy a villát a Mártha Imre legközelebbi hozzátartozói tulajdonában álló cég nevére íratták.

Később érkezett néhány újabb meglepő fotó a Metropol szerkesztőségébe. Állítólag ezeket is feldühödött budapesti közmű­alkalmazottak készítették, akik megalázva érzik magukat az általuk Gyurcsány-fiókának nevezett cégvezér provokáló gazdagságától.

A képek azt bizonyítják, hogy Mártha Imre, miközben napközben a szolgálati Skodát használja, amint hazamegy, nyomban átül egy százmilliót érő Bentley-be, a világ egyik legdrágább autójába.

Mártha Imre munkatársainak először egy olyan dicsekvő poszt lett gyanús, amit a svábhegyi villa teraszáról tett ki a fővárosi közműcégek első számú vezetője. Ezen felfedeztek egy Bentley feliratú különleges bögrét, amihez csak a luxusautó márkakereskedésében lehet hozzájutni. Ezután döntöttek úgy, hogy alaposabban is körülnéznek. Sikerült is lefényképezniük az általuk csak Gyurcsány-fiókának, esetleg gunyo­rosan „Mártha úrnak” mondott cégvezetőt a százmilliós luxus­autóban.

A dolgozók számára továbbra is csak egy kérdés marad. Hogyan tudnak a Mártha Imre irányítása alatt álló fővárosi közműcégek ekkora jövedelmet biztosítani a cégvezérnek, miből telik 2 milliárdos villára, százmilliós autóra, 15 milliós órára és napi másfél milliós szállodaszámlára, miközben sorozatosak az elbocsátások a közterület-fenntartónál, a Főtávnál, a Főkertnél és a temetkezési vállalatnál?

Miből telik minderre, miközben szeméttárolókat és jegyautomatákat szerelnek le Budapesten takarékossági okok miatt? − tette fel a kérdést a Metropol cikke.

Borítókép: Karácsony Gergely és Mártha Imre (Fotó: Facebook.com/FKF)

www.magyarnemzet.hu

 

 

 

 

Megjegyzések

Megjegyzés küldése