Etarget -közép

Liberális álhírgyártás zajlik Magyarország ellen

Deutsch Tamás keményen odasózott!

„A történet lényege, hogy a Music Television (MTV) zenecsatorna interjút készített a European Music Awards »Generation Change« nevű elismerésének magyar díjazottjával, az LMBTQ-közösséghez tartozó Radványi Viktóriával, amelyet az MTV YouTube-csatornáján tettek közzé. Miközben a hölgy a filmben a budapesti utcákon elszenvedett állítólagos erőszakról beszél, az MTV kisfilmjében nem Magyarországon, hanem Grúziában készült felvételek láthatók, amelyeken inzultus éri az e közösséghez tartozó személyeket” – írta Deutsch Tamás az Európai Parlament tagjainak küldött friss levelében, amit a Magyar Nemzet is látott.

 A Fidesz európai parlamenti delegációjának vezetője ezzel egy újabb, Magyarországról terjedő álhírről rántotta le a leplet. 


 

Mint azt a politikus szemléltette, habár az MTV a Kontra.hu internetes újság leleplező cikke után, a szándékos manipuláció elismerése nélkül, suttyomban módosította a videó tartalmát és eltávolította a Magyarországot hamisan ábrázoló képeket, az eset rávilágít arra az egyre általánosabbá váló és rendkívül káros gyakorlatra, ahogyan 

a liberális és progresszív médiaorgánumok igyekeznek manipulálni és besározni egyes országokat vagy politikai szereplőket a nemzetközi közvélemény előtt.

„Ez a tisztességesnek a legkevésbé sem nevezhető, az újságírás eredeti hivatásához méltatlan gyakorlat abban áll, hogy egyes véleményeket vagy politikailag motivált hazug állításokat tényként állítanak be, majd azokat újabb hazugságokkal és ferdítésekkel próbálják igazolni. Egészen döbbenetes az a képmutatás, hogy a Music Television a manipuláció leleplezése után sem vállalta a felelősséget vagy kért elnézést amiatt, hogy álhírt terjesztett, hanem a hamisítás tényét elhallgatva, egyszerűen kivágta az ominózus jeleneteket” – húzta alá a Fidesz politikusa, aki úgy zárta az EP-ben körbeküldött levelét: az eset egyik fontos tanulsága, hogy az a baloldali-liberális igyekezet, amely az újságírókat és a médiát a törvények fölé és a demokratikus elszámoltathatóságon kívül akarja helyezni, végső soron a demokrácia egyik alappillérének, a médiának a komolyságát és hitelességét ássa alá. „A liberális és progresszív manipuláció és álhírgyártás támadás a szabadság és a demokrácia ellen” – tette hozzá. 

Borítókép: Deutsch Tamás sajtótájékoztatót tart Budapesten ( Forrás: MTI)

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések