Etarget -közép

Töretlenül vezet a Fidesz a Real-PR 93 szerint

Gyurcsány a haját tépi!

A Real-PR 93 legfrissebb kutatása nem áll távol a novemberi és októberi eredményektől.

Kijelenthető, hogy már harmadik hónapja stabil a pártok támogatottsága.

Az intézet azt írja: Fidesz támogatottsága a biztos szavazó pártválasztók körében ötvennégy, a baloldali összefogásé negyvenöt százalék, azaz kilenc százalékponttal kisebb.

A közvélemény-kutatások szerint az ellenzéki előválasztási procedúrát követően a baloldal közös miniszterelnök jelöltjének, Márki-Zay Péternek nem sikerült áttörést elérni a pártok támogatottsági versenyében. A felmérés azt mutatja: nagyon stabilak az erőviszonyok, a Fidesz-KDNP a statisztikai hibahatárokat jelentősen meghaladó mértékben vezet a baloldal előtt, a kormányoldalt a szavazáson való részvételüket biztosra ígérő lakosok ötvennégy százaléka támogatja, a baloldalra negyvenöt százalékuk szavazna, más pártra egy százalék adná voksát.


 

A Fidesz-KDNP és a baloldali összefogás eredménye is csak egy százalékos ingadozást mutat a három mérésben, előbbi 54-55, utóbbi 44-45 százalék között.

A kutatóintézet szerint hatalmas különbségek tapasztalhatóak a pártpreferenciákban a fővárosi és a vidéki választók között. A vidéken élő biztos szavazók 58 százaléka voksolna a kormánypártokra, a baloldalra csak 41 százaléknyian, Budapesten viszont ennek az ellenkezőjét látjuk, a Fidesz támogatottsága 36 százalékos, a baloldali összefogásé 64 százalékos.

Figyelembe kell azonban venni, hogy a vidéki választók száma négyszerese a fővárosi választókénak, ami tehát alapvetően befolyásolja a választás kimenetelét – írta a kutatóintézet.

Forrás: Pesti Srácok

www.elemi.hu

Megjegyzések