Etarget -közép

Kórházak magánosítása

 Politikusnál életveszélyes tulajdonság...

Van az a fajta pszichés probléma, amikor valaki meggyőződéssel, hittel, átélten tagad le bármit, amit korábban mondott. Attól tartok, Márki-Zay Péter ebben a lelki defektusban szenved. Olyan erős a hite a saját aktuális meggyőződése igazságában, hogy ez a hit elnyomja, fölülírja a saját korábbi, az éppen képviselt állítással ellentétes nyilatkozatait is. 

Négy évvel ezelőtt, 2018 márciusában Márki-Zay Péter egy kampányrendezvényen világosan és egyértelműen a kórházi ellátás magánkézbe adása mellett érvelt. Idézzük szó szerint a szavait: „A Fidesz kétharmados győzelmében óriási jelentősége volt annak a népszavazásnak, ami a napidíj és a vizitdíj ellen történt, és emiatt sem nyúltak hozzá az egyébként minden egyéb okból szükséges magánosításhoz. 


 

Nem akarok megoldást adni, hiszen polgármesterként nem is tisztem, de én meg vagyok győződve róla, hogy ezen az állapoton, ami ma van, ezen csak egy drasztikus magánosítás segíthet. Az egy másik kérdés, hogy természetesen nem a biztosítást kell magánosítani. 

Az úgynevezett egy, single payer rendszer, tehát az egybiztosítós rendszer. Ez Amerikán kívül majdnem minden országban ez van egyébként. Fejlett országokban. Tehát nagyon fontos, szolidaritási és egyéb alapból, hogy egy kalapból menjen a pénz. 

De a szolgáltatók azok igenis legyenek magánszolgáltatók, versenyezzenek egymással, gazdálkodjanak felelősen.” Mára Márki-Zay előadásában ebből az lett, hogy a Fidesz támadja őt azzal, hogy magánosítani akarja a kórházakat, holott, úgymond, azt éppen a Fidesz készíti elő, hogy a választások után meglépje. Nincs kétségem afelől, hogy ezt most ugyanolyan meggyőződéssel mondja, mint négy éve az ellenkezőjét. Mert nem az állítások igazságában hisz, hanem saját magában. Politikusnál életveszélyes tulajdonság.

Bencsik Gábor - Facebook

Megjegyzések