Etarget -közép

Világrekord-kísérletet hajtott végre Márki-Zay a Széll Kálmán téren

Orbán Viktor, Orbán Viktor, Orbán Viktor… 

Márki-Zay Péter, miután az önellentmondás mocsarába fulladt kampányának köszönhetően egyre távolabb sodródik miniszterelnöki ambícióitól, és a saját frakció lehetősége is elúszott, minden mindegy alapon új kihívást választott magának.

Olyan kihívást, melynek teljesítéséhez végre nem kell azon fáradoznia, hogy saját politikai programjának ismertetésével, logikai bukfencektől mentes érveléssel vagy akár csak összefüggő beszéddel töltse ki az időt, míg rá figyel a hallgatóság. Olyan kihívást, melynek eléréshez birtokában van a szükséges adottságoknak és készségeknek.

Ez pedig nem más, mint hogy egyetlen bejelentkezés alatt minél többször tudja kimondani Orbán Viktor nevét – tekintet nélkül a szöveg tartalmi kohéziójára, igazságtartalmára és retorikai minőségére – a Széll Kálmán téren tartott kampánybeszéde során.

 


Az eredmény egészen elképesztő: a 27 perces beszéd alatt 106 alkalommal hangzott el Márki-Zay Péter szájából Orbán Viktor neve – ebből körülbelül 15-20 alkalommal csak a miniszterelnök vezetékneve.

Ez azt jelenti, hogy átlagosan percenként négy alkalommal, vagyis 15 másodpercenként említette Márki-Zay a legnagyobb ellenségének nevét.

A baloldali összefogás programját persze nem ismerhettük meg ezúttal sem (eltekintve pár olyan légből kapott ígérettől, mint hogy ingyenes lesz a magánegészségügy), de az ezen a ponton már sok embert úgysem érdekel.

Elképzelhető tehát, hogy Márki-Zay Péter végre valamiben bizonyítható sikert ért el: aligha van ugyanis okunk feltételezni, hogy valaha bárki is ennyiszer mondta volna el Orbán Viktor nevét ilyen rövid idő alatt.

Bár még hivatalosan nem ismerték el a nem mindennapi rekordot, de mi előre is gratulálunk miniszterelnök-jelölt úrnak!

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Teknős Miklós)

Belák Tamás - www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések

  1. Magánegészségügy , privatizált,fingért, komcsi bolsi saját és haveri magán zsebe mutyizott , megszerzett , lopott egészségügy , még hogy a népnek ingyenesé tenétek , van olyan ökör ki elhiszi ?
    HAZUDTUNK REGGEL DÉLBEN ESTE , harsogta főnököd a Szemlőhegyi komcsi-náci öszödi mafía vezér !!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése