Etarget -közép

Georg Spöttle: Migránsok Joe Bidennek

Texasnak és Arizonának elege lett.  

A déli államok kormányzói úgy döntöttek, hogy a Biden kormányzat által beengedett latin-amerikai migránsokat buszokra ültetik és felküldik őket Washington DC-be. Az illegális bevándorlók ezt örömmel nyugtázták, mivel így nem a határövezetben várják a menekültügyi kérelmük elbírálását. Az ország belsejében már játszva eltűnhetnek a hatóságok szeme elől.

Az első nyolcvan migráns már meg is érkezett, és egy metodista templomban szállásolták el őket. Önkéntesek vittek élelmiszert, üdítőket, ruházatot és kozmetikai cikkeket a két busznyi spanyol ajkúnak. Egy kolumbiai férfi, Alexander Rafael Colmenares, azt nyilatkozta a kiérkező újságíróknak, hogy az országot fegyveres bandák tartják rettegésben és ezért döntött úgy családjával, hogy az USA-ban kezdenek új életet. 


 

A harmincéves férfi és családja csomagok és pénz nélkül érkeztek az Államokba. Elmondása szerint a határőrök még a mobiltelefonját is elkobozták. Colmenaresék másfél hónapig voltak úton és hat ország határán keltek át illegálisan papírok nélkül. Az eset nem egyedi, hanem durván kétmillió közép-és latin-amerikai migráns érkezett Joe Biden kormányzása alatt az Egyesült államok déli határához.

A fal építésének leállítása felbátorította az illegálisokat és persze az őket támogató Soros-szervezeteket is, hogy minél több migránst juttassanak be az országba.  A republikánus kormányzóknak Greg Abbottnak  (Texas) és Doug Ducey-nek (Arizona) elegük lett. A migránsok egy részét besorozták a mexikói drogkartellek és ezzel párhuzamosan megnőtt a bűnözés aránya a határmenti városokban. A központi kormány pedig magára hagyta a déli államokat, hogy azok gondoskodjanak a migránsok ellátásáról, a gyermekek beiskoláztatásáról, a betegellátásról és minden másról. 

A politikusok megüzenték Bidennek, hogy ha ennyire kellenek nekik a migránsok, akkor törődjenek is velük, ők most buszokkal a fővárosba küldik őket. Az ötlet és a metódus nem új, csak most lett sajtónyilvános. A két állam már április óta osztogatja az ingyenes buszjegyeket Washingtonig. Eddig 7000 migráns élt a lehetőséggel. 

A határon káosz uralkodik és a határőrök már nem is akarják kezelni a helyzetet, mivel a Biden-kormány megbüntette azokat, akik erélyesebben léptek fel az illegálisok ellen és visszahajtják őket a mexikói oldalra. A Homeland Security-hez tartozó határőrség, a Border Patrol soraiban is nő az elkeseredés, mivel azért kapnak fegyelmit, amiért a munkájukat végzik. A liberális média, főleg a CNN elítélő kommentárokkal mutatott be fotókat és felvételeket, amikor lovas határőrök Haiti szigetéről érkezett migránsokat a Rio Grande folyón keresztül visszatereltek Mexikóba. 

Donald Trump, amikor elkezdte a fal építését, komoly számokat is mondott. Az illegálisan dolgozó migránsok évi 88 milliárd dollár költségvetési hiányt okoznak az USA-nak. A falat csak egyszer kell felépíteni és mindössze 5,5 milliárdba kerül. Óvatos becslések szerint is 11-12 millió illegális bevándorló él az Egyesült Államokban. Sok rendőrgyilkosság azért történik, mert megállítják az illegális bevándorló járművét, az pedig, hogy le ne bukjon, inkább lelövi a rendőrt. Az egyik legutóbbi eset is Texasban, Houstonban történt, amikor az 51 éves illegális bevándorló, Oscar Rozales, puskájával agyonlőtte az őt igazoltatni akaró rendőrt egy közlekedési rutinellenőrzés alatt. Charles Galloway rendőrtisztre a szélvédőn keresztül adta le a halálos lövést. Az elkövető azt sem árulta el, hogy mely országból érkezett, az újlenyomata alapján igyekeznek beazonosítani. A gyilkosság okát azzal magyarázta, hogy nem akart lebukni, mivel nincsenek papírjai.

Georg Spöttle - www.pestisracok.hu