Etarget -közép

Hoppá! Magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozó lesz Budapesten

 Végre!

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön. 


 

Hírügynökségi jelentések szerint Karl Nehammer osztrák kancellár szerdán azt mondta újságíróknak, a jövő héten találkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel és Aleksandar Vucic szerb államfővel, hogy megvitassák a migráció kérdését. Közlése szerint fel akarják venni a harcot a szervezett bűnözés és a csempészet ellen, valamint csökkenteni a nyomást a határokon.

Juliusban fogadta Orbán Viktor miniszterelnököt Karl Nehammer. Az osztrák kancellár a magyar kormányfővel tartott közös sajtótájékoztatóján elismerte, hogy a szankciók nem olyan gyorsan hatnak, mint előzetesen várták, emiatt „van némi frusztráció”.

Az osztrák álláspont világos: a gázembargó bevezetése nem lehetséges. Ha gázembargó lenne, akkor borulna a német ipar, és magával rántaná az osztrák gazdaságot is

– mondta korábban Karl Nehammer a nyári sajtótájékoztatón.

(vg.hu) - www.mindenszo.hu