Etarget -közép

15 év börtönt is kaphat Joe Biden fia

Hatalmas korrupció, befolyással üzérkedés

Egyre közelebb kerül a börtönhöz Hunter Biden. Az amerikai elnök botrányos ukrán, kínai és egyéb korrupt üzleteket lebonyolító fia ellen egy ügyben nagy nehezen elkészült a vádirat. A republikánusok egy különleges ügyész kijelölését követelik, mert szerintük csak így lehetne visszaállítani a bizalmat az amerikai igazságszolgáltatásban. Ha bebizonyosodik Hunter Biden bűnössége akkor adóügyei és hamis tanúvallomás ítélhetik el.

Hatalmas korrupció, befolyással üzérkedés

Az Origo folyamatosan nyomon követte Joe Biden fiának kétes ügyeit. Kiderült az a számtalan információ és bizonyíték alapján, hogy a Biden család végtelenül korrupt, azonban mégis érinthetetlen. A 2020-as amerikai elnökválasztási kampány során a New York Post részletesen bemutatta a Biden család kétes és sötét ügyleteit. ezek kiterjedtek pénzmosásra, külföldi befolyásszerzésre, befolyással való üzérkedésre és kétes kínai és ukrajnai érdekeltségekre amiről az Origo többek között itt, itt, itt és itt írt. 



Erre úgy kerülhetett sor, hogy Hunter Biden egy Delaware állambeli szervízben felejtett egy kényes információkat tartalmazó laptopot. A botrányos információk gyorsan terjedni kezdtek, azonban a Twitter és a Facebook azonnal cenzúrázta az erről szóló cikkeket és bejegyzéseket. Mark Zuckerberg később elismerte, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) utasítására cselekedtek. 

Korábban két számítógépes biztonsági szakértő megvizsgálta a laptopról származó több ezer e-mailt, és a Google és más technológiai cégek kriptográfiai aláírásai alapján hitelesnek ítélték meg a számítógép tartalmát. 

Az ügy során kiderült, hogy rengeteg bűncselekményt követett el Hunter Biden, akit egyfajta ügyvivőként lehet jellemezni a botrányos ügyletekben. Ha összerakjuk a mozaikokat akkor az a kép rajzolódik ki, hogy az elnök a fiát használta a korrupciós ügyek végrehajtására.

Másfelől ez a fia számára is kifizetődő együttműködés volt, hiszen  tetemes vagyonra tehetett szert.

www.origo.hu