Etarget -közép

Nyílt levelet írt nekem az egykori osztályfőnököm

 Bármikor rám írhatott volna Facebookon, csakhogy onnan évekkel ezelőtt sajnos letiltott.

„Nyílt levelet írt nekem az egykori osztályfőnököm. Ha a tüntetések témájáról szeretett volna beszélni velem, bármikor rám írhatott volna Facebookon, csakhogy onnan politikai nézetkülönbségeink miatt évekkel ezelőtt sajnos letiltott.

De nézzük a lényeget: mindenki egyetért, hogy a pedagógusok magasabb fizetést érdemelnek. Ezért is örülök – remélem volt osztályfőnökömmel együtt – a kormány eheti bejelentésének, ami soha nem látott béremelést jelent a pedagógusoknak. Jövőre csaknem 21, majd 25, 2025-ben pedig 29-30 százalékos lehet a béremelés, ha létrejön a megállapodás az Európai Bizottsággal.


 

Ezért is annyira dühítő, hogy az a baloldal, aki itthon tüntetéseket szervez, Brüsszelben minden eszközével hátráltatja azt, hogy Magyarország megkaphassa a neki járó pénzt.

Ezért is annyira dühítő, hogy a hazai és nemzetközi baloldal még mindig vehemensen támogatja azokat az elhibázott szankciókat, amelyek a háború végét nem hozták el, de letérdeltették Európa gazdaságát, és inflációs válsághoz vezettek.

Ezért is annyira dühítő, hogy pont az a baloldal szervez tüntetéseket, amely a válságot okozó szankciókat a kezdetektől fogva a mai napig támogatja. Ha nincsenek a gazdasági helyzetünket súlyosan megnehezítő szankciók, a tanárok bérét már lehetett is volna növelni.

És annyira dühitő, hogy a tanárok helyzetét a baloldali pártok azonnali politikai haszonszerzésre, a baloldali aktivisták (noÁr) pedig azonnali anyagi haszonszerzésre akarják használni. Méltatlan.

És ezt a helyzetet a magyarok át is látták, ezért voltak tegnap sokkal kevesebben a baloldali tüntetésen, mint amire a szervezők számítottak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

www.mandiner.hu