Etarget -közép

Erős Antónia hatalmas öngólt lőtt az RTL kapujába

 Ennyit a hiteles hírekről. Antónia, Antónia, ejnye, ejnye!

Bizony vannak még véletlen elszólások. Ennek lehettünk tanúi, amikor az RTL Magyarország 25 éves születésnapja alkalmából készült, RTL Sztori című műsorban a csatorna két arca, a híradó két műsorvezetője, Erős Antónia és Szellő István vezetett be minket a független, objektív újságírás rejtelmeibe. Történt pedig, hogy ebben a műsorban felidézték a választások előtti egyik elhíresült híradójukat, amelyben kifogásolták a TV2 híradósai által készített, választásra buzdító kisfilmet, mondván: az részrehajló, propagandista megmozdulás volt. Ezzel szemben ők az igazi újságírók, akinek minden kimondott mondatuk maga a függetlenség, és egyébként is szánalmas, amit a konkurens televízió művel a híradásaiban. Akkor is megírtuk azt, hogy nevetséges és módfelett visszatetsző dolog annak a televíziónak a híradóját függetlennek és objektívnak hazudni, amelyben mást sem csinálnak a híradósok, mint egymást váltva úgy szapulják a kormány valamennyi intézkedését, mintha a baloldali ellenzék kottáját olvasnák fel. 


 

Úgy látszik, nagyon vastag a bőr a csatorna szerkesztőinek az arcán, mert volt képük ismét elővezetni ezt a független, objektív maszlagot. Ezúttal Erős Antónia volt a szószóló, aki meggondolatlanul elárulta, mi is a valódi véleménye.

A következőket mondta:

 „Ha azt tapasztaljuk más, híradónak nevezett műsorban vagy híradósnak nevezett műsorvezetőknél, hogy véleményt mondanak, kiállnak egy-egy politikai párt vagy vezető mellett, annak a helytelenségét jelezni kell. Ha egy híradós elkezdi a saját véleményét közvetíteni, abban a pillanatban megszűnik híradósnak lenni.”

Erre a véleményre műsorvezető társa, Szellő István sikeresen rá is kontrázott:

„Nem lehet kimondani bizonyos dolgokat. Aztán, hogy te mit gondolsz, otthon miről beszélsz, az a te magánügyed. Ez nem tartozik a nézőkre.”

Ebből az következik, hogy Erős Antóniának és Szellő Istvánnak nem az a véleménye, amit estéről estére előad nekünk, hanem könnyen lehet, hogy pont az ellenkezője. Tehát mégsem olyan megátalkodott ez a kormány, mégsem olyan rossz itt minden Magyarországon, mint ahogy azt az RTL híradója naponta próbálja hazug módon belesulykolni a nézőinek a fejébe. Hiszen még maguk a műsorvezetők sem tudnak ezekkel a fröcsögő véleményekkel azonosulni.

Ezt hívják pestiesen méretes öngólnak.

Borítókép: Erős Antónia, az RTL híradó egyik műsorvezetője (Forrás: Media1.hu)

Csépányi Balázs - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések