Etarget -közép

Hősi halottá nyilvánították a szolgálat közben meggyilkolt rendőrt

Nincsenek szavak...

Hősi halottá nyilvánították a szolgálatteljesítés közben halálos késszúrást szenvedett kelenföldi körzeti megbízottat. Néhai Baumann Péter főhadnagy temetéséről teljes egészében a Belügyminisztérium gondoskodik. 

Magyarország belügyminisztere Baumann Péter főtörzsőrmestert hősi halottá nyilvánította és soron kívül előléptette rendőr főhadnaggyá. 

Baumann Péter 29 évet élt. A rendőrt csütörtökön késő este, Budapesten, a XI. kerületi Lecke utcai társasházban – rendőri intézkedés közben – a 35 éves Sz. Szilárd egy 17 centiméter pengehosszúságú tőrkéssel mellkason, szívtájékon szúrta.

Pintér Sándor részvétét fejezte ki az elhunyt rendőr hozzátartozóinak. Néhai Baumann Péter r. főhadnagy úr temetéséről – melynek költségeit teljes körűen a rendőrség viseli – később intézkednek, a hátrahagyottakról történő kegyeleti gondoskodás összes lehetőségét a Belügyminisztérium biztosítja. 

A rendőri intézkedés során egy másik rendőr a bal combján, egy harmadik rendőr mellkasának jobb oldalán és a jobb karján szenvedett szúrt sérüléseket.

A sérült rendőrök rövid üldözés után támadójukat a helyszín közelében elfogták. A két megsérült rendőrt a belügyminiszter elismerésben részesíti.

Az egyik sérült már hazamehetett a kórházból, társát megfigyelésre bent tartották. Őt a belügyminiszter a rendészeti államtitkár és az országos rendőrfőkapitány társaságában meglátogatta a kórházban.

A január 13-án, néhány órával az eseményeket követően tartott sajtótájékoztatón Fürcht Pál, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője elmondta, hogy külön felállított nyomozócsoport végzi a vizsgálatot, mégpedig több hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette. Hozzátette: két hivatalos személy, azaz az életben maradt két rendőr esetében kísérleti szakban rekedt meg a cselekmény. Beszélt arról is, hogy a rendőrök civilek életét is megmenthették azzal, hogy intézkedtek, és megfékezték a támadót.

Borítókép: Baumann Péter főhadnagy emlékhelye a rendőrség Teve utcai központjában (Fotó: police.hu)

Szemán László János - www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések