Etarget -közép

Dagad a DK-s kisgömböc, sorvad az MSZP

Feri csúnyán lelepleződött!

Ha valaki azt gondolta, hogy az áprilisi választások után megszűnt az MSZP, az csupán az átigazolási hírekből tudhatta meg, hogy valójában vannak még tagjai a pártnak, de ők is inkább a DK-ban látják a jövőt. Vagy a múltat, ha egészen pontosak szeretnénk lenni, hiszen a Gyurcsány-érához való visszatérésként is felfogható a szocialisták dékásítása.

A magyar futballvilágban tegnap zárult a transzfer-ablak, a metaforánál maradva pedig egy igazi utolsó pillanatos átigazolást hajtott végre a Demokratikus Koalíció: két szocialista politikust szerződtettek.

Az Index számolt be arról, hogy a Demokratikus Koalíció (DK) sajtóirodája szerint Horváth Attila, Szombathely MSZP-s alpolgármestere, valamint Kopcsándi József, Szombathely MSZP-s önkormányzati képviselője is a DK-ban folytatják a munkát.


 

Az átlépés okáról Horváth Attila Facebook-posztjában úgy fogalmaz, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben, Dobrev Klára és az árnyékkormány csak még látványosabbá tették ezt.

Az árnyékban látványossá váló politizálás képzavarát továbbfejlesztve hozzátette,

Régóta úgy látom, hogy országosan a Demokratikus Koalíció jelenti az egyetlen kormányzóképes erőt az ellenzékben Mindig azt mondtam, hogy csak úgy érdemes politizálni, ha az ember úgy ígér, ha be is tudja tartani az ígéreteit

– vélekedett saját átlépéséről Kopcsándi József megjegyezve, csak a DK-ban látja azt az építkezést és szervezőerőt, ami a kormányváltáshoz kell, és azt a felkészültséget, ami alapvető feltétele egy jobb, igazságosabb és baloldali kormányzásnak, ezért döntött az átlépés mellett.

Forrás: Index, Fotó: MTI/Varga György

 

Megjegyzések