Etarget -közép

Eszenyi Enikő balesetet szenvedett, mentőt kellett hívni a Játékszínbe

 Aggódunk...

A Kossuth-díjas színésznő a Játékszín bemutatójával tér vissza a fővárosi színházi életbe február 25-én. A Csodálatos vagy, Júlia! című előadásban Julia Lambert színésznőt alakítja, akit Anette Bening megformálásában láthattunk Szabó István 2004-es filmjében. 

Szombaton, február 25-én mutatja be William Somerset Maugham kétrészes darabját a budapesti Játékszín. A Csodálatos vagy, Júlia! című előadást Szikora János rendezi. A főszereplő Eszenyi Enikő, akinek ez lesz az első premierje Budapesten a Vígszínházban kitört botrány óta.


 

Az előadás fotóspróbáját szerda délelőtt tartották, ám ezt félbe kellett szakítani, mert Eszenyi Enikő balesetet szenvedett. Éppen egy nyaralási jelenet volt soron, amelyben a Julia Lambert színésznőt alakító Eszenyi Enikő egy teniszütőt lóbált, majd véletlenül elesett, éppen a csuklójára.

A fotósok először azt hitték, hogy a jelenethez hozzátartozik, amit láttak, de Eszenyi Enikő jelezte, hogy „eltört a kezem”, majd kérte, hogy álljanak le. Ekkor derült ki mindenki számára, hogy baleset történt. A függönyt leengedték, a próbát megszakították.

A Játékszín az eset után közölte lapunkkal:

A Játékszín mai fotóspróbája félbeszakadt, mert a Csodálatos vagy, Júlia! főszereplője, Eszenyi Enikő jelenet közben elcsúszott, és e pillanatban úgy tűnik, eltört a csuklója. Orvosi ellátása után visszatér a színházba, és a próba folytatódik.

A szombati bemutatón Eszenyi Enikő partnere lesz Hirtling István és Pásztor Erzsi. A jelmezeket Zoób Kati tervezte. William Somerset Maugham története nem ismeretlen a magyar nézők előtt: az ünnepelt színésznő, Julia Lambert és színigazgató férje életét a feje tetejére állítja, hogy az asszony beleszeret a könyvelőjükbe. Erre a témára esett Szabó István Oscar-díjas filmrendező választása, amikor 2004-ben elkészítette Csodálatos Júlia című filmjét Annette Bening és Jeremy Irons főszereplésével.

Borítókép: Eszenyi Enikő (Forrás: Facebook/Játékszín)

www.magyarnemzet.hu 

 

Megjegyzések