Etarget -közép

Mindössze 13 ezer forintért támadtak meg egy nyolcvanéves férfit a ráckevei megállóban

A nő letépte az áldozat táskáját, 13 500 forinttal és egy mobillal menekült el a helyszínről. A pénzből élelmiszert és cigit vett. A rendőrök néhány órán belül őrizetbe vették.

Múlt kedden délután egy ráckevei buszmegállóban egy nő leszólított egy nyugdíjast.

Először ezer forintot kért tőle, de nem kapta meg a kért összeget. A gyanúsított nem hagyta annyiban, erőszakoskodni kezdett, és kitépte áldozata nyakából a táskáját. Az idős, többféle betegségben szenvedő férfi minden erejét összeszedve próbálta megakadályozni, hogy kirabolják, de elesett a dulakodásban.


 

A nő elmenekült a helyszínről, 13 500 forintot és egy mobiltelefont vitt magával. A ráckevei rendőrök néhány óra alatt azonosították, és elfogták a rablással összefüggésbe hozható S. Bernadettet, aki ellen további négy eljárás is folyamatban van vagyon elleni bűncselekmények miatt. 

A nyomozók megtalálták az ellopott telefont, és visszaadták jogos tulajdonosának. A nő beismerő vallomást tett, nem élt panasszal a gyanúsítás ellen. Azzal védekezett, hogy másnap kölcsönből akarta visszaadni az elrabolt összeget.

Azonban pénzhez jutva jobbnak látta, ha bevásárol, és élelmiszert és cigarettát vett az összegből.

A gyanúsítottat azóta letartóztatták, a Ráckevei Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya rablás és lopás megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Borítókép: a rendőrök elfogták a támadót (Fotó: Rendőrség)

www.magyarnemzet.hu 

Megjegyzések