Etarget -közép

Újabb árleszállítás: ezeknek az élelmiszereknek csökkent az ára

Újabb árleszállítás, folytatódik az üzletek háborúja a vevőkért

Többek között a kenyér, a tészta, a rizs és a vaníliás cukor is olcsóbb hétfőtől – közölte a Spar. Közel négyszáz termék árát mérsékelte a kereskedelmi hálózat az elmúlt hónapokban.

A Spar Magyarország az elmúlt hónapokban nagyszabású árleszállításba kezdett. A kereskedelmi hálózat az Árzuhanás Promóció keretében hetente újabb és újabb termékek árát csökkenti a Spar és Interspar áruházakban.


 

Hétfőnként teszik közzé azt az új terméklistát, amelyen feltüntetik az árcsökkentés mértékét.

A már csaknem négyszáz árucikkből álló lista szerint ezen a héten

  • pékáruk (kenyerek, péksütemények) 6–16 százalékkal,
  • a rizs, a búzadara, a búzarétesliszt 5–7 százalékkal,
  • a száraztészták 5–10 százalékkal,
  • a müzlik, zabpelyhek 5–9 százalékkal,
  • a sütőpor és a vanillincukor 7 százalékkal

kerülnek kevesebbe – írja a Mandiner.

A Mindmegette emlékeztet: az aktuális terméklista és az Árzuhanás 

további részletei megtalálhatók a kereskedelmi lánc online szórólapján, amely tartalmazza az új fogyasztói árak mellett az árcsökkentés mértékét is.

Harcban a vásárlókért

Egy másik jelentős kiskereskedelmi üzletlánc, a Lidl év elejétől kezdte meg árcsökkentési programját. Ennek részeként az első negyedévben már csaknem négyszáz termék ára mérséklődött. Az érintett árucikkek között az alapvető élelmiszerek és számos kedvelt, keresett termék is található.

Egyes tételek akár 29 százalékkal olcsóbban is hozzáférhetők, de átlagosan mintegy tíz százalékkal kerülnek kevesebbe a csökkentett árú termékek – írja az Origó.

Az éles árverseny akkor indult el a kiskereskedelemben, amikor az infláció hatására beszakadt a boltok forgalma. A láncok erre rögtön léptek, és megkezdték a fokozatos árcsökkentést. A boltok az utóbbi időben egyenesen versenyt futnak a vásárlókért, egymás után jelentik be az újabb és újabb akciókat és kedvezményeket.

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések