Etarget -közép

Hátborzongató módon mentette meg gazdája életét a bulldog

 Elképesztő, horrorisztikus eset. - Olvassák el!

David Lindsay elzáródott artériáit a lábában csak azután fedezték fel az orvosok, hogy kedvelt háziállata, Harley kiskutyája alvás közben a lábán lakmározott. Az orvosok úgy vélik, ez mentette meg a nyugdíjas építőmester életét, ugyanis ha a kutya nem rág bele a gazdája lábujjába, nem maradt volna életben a férfi – írja a Mirror.

A 64 éves David Lindsay-t a felesége rémült sikolya ébresztette fel, amikor a férfi békésen aludt otthonukban a kanapén. A nő azonban észrevette, hogy a férje mellett fekszik a kutya, aki a lábujját rágja, s abból szinte már csak egy véres csonk látszódott.

A férfi arra sem ébredt fel, hogy a lábujjcsontját a kutya a fogával eltörte, és arra sem, hogy egyáltalán nem érzi a lábát. 


 

A horrorisztikus esetről később kiderült, hogy életmentő volt, az orvosok később fedezték fel, hogy a lábában lévő két elzáródott artéria miatt nem érezte egyáltalán a lábát. 

A cambridge-i David, aki öt lány édesapja és 11 gyermek nagyapja, nem tervezi, hogy megszabaduljon kedvencétől, miután az lerágta a lábujját. 

David, aki cukorbetegségben szenved, azt mondta: „Éppen a kanapén aludtam, amikor a feleségem besétált, és azt kiáltotta: Dave, a kiskutya a lábujjadat rágja!". A felesége ezek után bebugyolálta a lábujját, és a Cambs-i Addenbrooke's Hospitalba vitte, ahol kilenc napja fekszik a férfi. Dave intravénás antibiotikumot kapott, hogy a kutyaharapás okozta fertőzés ne terjedjen át a csontjára.

A törött lábujj CT-vizsgálata során az orvosok nem egy, hanem két elzáródott artériát fedeztek fel. Az elzáródások miatt az egész lábát amputáció veszélye fenyegette, mielőtt megmentette őt a bulldog. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések