Etarget -közép

Eddig még senki sem cáfolta, hogy Zelenszkij csapást akart mérni Magyarországra

A Pentagonból kiszivárgott titkos hírszerzési iratok alapján az ukrán elnök fel akarta robbantani a Barátság-kőolajvezetéket.

Elgondolkodtató, hogy még egyik fél sem cáfolta a Barátság-kőolajvezeték felrobbantásának tervét – mondta Palóc André, a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány vezető elemzője hétfőn az M1 aktuális csatornán.


 

Volodomir Zelenszkij fel akarta robbantani a Barátság-kőolajvezetéket, hogy csapást mérjen Magyarországra

– írta a The Washington Post a Pentagonból kiszivárgott titkos hírszerzési iratok alapján. Az ügyről kérdezték Palóc Andrét, aki az M1-en és a Kossuth rádióban is kiemelte, még egyik fél sem cáfolta a Washington Post értesülését, ami titkosszolgálati anyagokra épült. Úgy vélte, adódik a felvetés, hogy valóban megfontolt politikai lépés és vezetés e az, ahol ilyen típusú döntéseket próbálnak meg előkészíteni. Ráadásul az is fontos, hogy Magyarország mint szomszédos ország

a háború kitörése pillanatától kezdődően nyújtott segítséget, és azonnal menekülteket fogadott be Ukrajna területéről, kérés nélkül

– mondta. „Ha az egész képet így összerakjuk, és ehhez képest az derül ki, hogy elhangozhattak olyan típusú ötletelések ukrán részről, hogy érje a Barátság-vezetéket ilyen típusú támadás, az mindenképpen elgondolkodtató, hiszen stratégiai jelentőségű infrastrukturális vezetékről van szó, amely lényegében biztosítja hazánk kőolajellátását” – fogalmazott a tudásközpont vezető elemzője. 

(MTI)

www.mandiner,hu

 

Megjegyzések