Etarget -közép

Sokkoló interjút adott a börtönből a férfi, aki megerőszakolta a saját lányát

Figyelem, felkavaró cikk!

A börtönből adott sokkoló interjújában Josef Fritzl először beszélt a szabadságról szőtt álmairól – és rendkívül bizarr módon azt mondta a The Sunnak, hogy szeretné viszontlátni a családját.

A rácsok mögül adott sokkoló interjúban az osztrák férfi, akit sokan elmebetegnek tartanak, s akinek hét gyermeket szült ketrecbe zárt lánya, büszkén kijelentette, hogy 130 éves koráig kíván élni.

Az interjúban arról is beszámolt, mennyire keményen edz napi szinten, hogy a szabadulásra készen álljon - és hogy mennyire 

szeretne kibékülni a családjával, akiket huszonnégy éven át a föld alatt tartott.


 

Az ügyvédjén, Astrid Wagneren keresztül a The Sunnak adott zagyva nyilatkozatában Fritzl betegesen dicsekedett azzal, hogy egy napon újra látni fogja a családját.

Megerősítette: „Határozottan hiszem, hogy egy napon újra látni fogom őket.”

A villamosmérnök Fritzl a most 57 éves Elisabeth nevű lányát egy pincébe zárta, ahol 24 éven át szexuálisan zaklatta, és hét gyermeke született tőle. Nem kizárt, hogy több törvénytelen gyermeke is lehet külföldön, melyek üzleti útjai során szerzett kalandjaiból származhatnak. 

Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték 2009-ben vérfertőzés, nemi erőszak, kényszerítés, fogva tartás, rabszolgasorba taszítás és egyik kisfiával szembeni gondatlanságból elkövetett emberölés miatt.

A dráma akkor vette kezdetét, amikor Elisabeth 18 éves volt, és 1984-ben eltűnt. A lány csak 2008-ban bukkant fel újra az apja által az ausztriai Amstettenben, a családi ház alatt épített börtönszerű pincéből.

A szexuális bántalmazás következtében a lánynak hét gyermeke született – közülük három az anyjukkal együtt fogságban maradt.
Egyikük Fritzl keze által halt meg, néhány nappal a születése után, a holttestet pedig egy hulladékégetőben tüntette el.

A másik hármat Fritzl és felesége, a ma 84 éves Rosemarie nevelte fel, aki a szörnyű bűntetteinek napvilágra kerülése után elvált tőle.

Az interjúban Fritzl beszámolt súlyos börtönbüntetéséről, de dacosan derűlátó maradt, abban a hitben élve, hogy egy napon szabadon távozhat.

Fritzl – akiről egyébként úgy tudják, hogy demenciában szenved – kijelentette: „Nemrég olvastam, tudományosan bizonyított, hogy az ember valójában 150 évig is élhet, ha jól táplálkozik és mozog. Szóval 130 évig akarok élni – ez a tervem.”

Megdöbbentő módon azt is elárulta, hogy ki akar békülni 84 éves volt feleségével – és bizarr módon azt állítja, még mindig házasok annak ellenére, hogy 11 éve elváltak.

A Heute című bécsi lap beszámolója szerint Fritzl – aki ma már járókerettel közlekedik – a levelében azt írta: „Megértem azokat az embereket, akik azt akarják, hogy a börtönben haljak meg. De egy nap szeretném megtapasztalni a szabadságot. Soha nem féltem a haláltól.”

Fritzl állítólag azért kerüli a börtön udvarán való sétát, mert ott van néhány rab, aki csak arra vár, hogy elkaphassa.

Tavaly júniusban a bíróság úgy döntött, hogy Fritzlnek a szigorúan őrzött börtönben kell maradnia, miután a bírák visszavonták azokat a terveket, amelyek szerint egy enyhébb fokozatú börtönbe akarták áthelyezni. Az osztrák felsőbb tartományi bíróság Bécsben visszavonta a 2022 áprilisában hozott döntést, amely szerint Fritzlt egy normál börtönbe szállították volna át. Ehelyett a 87 éves férfi a mentálisan sérült bűnözőknek fenntartott, magas biztonsági fokozatú börtönben tölti majd további büntetését.

Borítókép: Josef Fritzl (Fotó: AFP/Robert Jaeger)

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések