Etarget -közép

Késsel támadt apjára egy fiú az orosházi tanyán, rá kellett lőniük a kiérkező rendőröknek + videó

Hétfőn délután nyakon szúrta édesapját egy húsz éves férfi egy orosházi tanyán, majd a kiérkező rendőrök figyelmeztető lövéseire sem adta át a kését. Csak úgy tudták megállítani, hogy meglőtték.

A rendőrségen hétfőn délután négy óra után jelentette be egy nő, hogy otthonukban, egy orosházi tanyán a fia nyakon szúrta az édesapját. A húszéves férfit kizárták az épületből. A kiérkező rendőrök a közelben találkoztak a fiúval, aki nem volt hajlandó igazolni magát, és többszöri felszólításra sem tette le a kést.gt;

Az egyik rendőr kétszer a levegőbe lőtt. Ezután sem tette le a kést a fiatalember, és elindult a rendőrök felé, ezért egy másik rendőr rálőtt. A férfit a medencéjénél érte a lövés, a mentők rendőri kísérettel kórházba vitték. Az apát szintén kórházba kellett szállítani.


 

Nem az az agresszív fajta

– jellemezte a Békés Vármegyei Hírportálnak a húszéves fiút a nagybátyja. A rokon kedden délelőtt a helyszínen elmondta, hogy a fiú és az édesapja egy helyen is dolgoztak közfoglalkoztatottként. Ő nem messze, ugyancsak egy Orosháza környéki tanyán él, és nem tud róla, hogy a családban veszekedések lettek volna. Ezért a hétfőn történtekre sem tud magyarázatot adni. Az eset időpontjában az érkező rendőrautókra figyelt fel, és annyit tud, hogy a testvére felesége értesítette a rendőröket. Azóta nem beszélt sem a testvérével, sem a sógornőjével, mindketten kórházban vannak.

A Békés Vármegyei Főügyészség közölte: az ügyben 

emberölés kísérlete miatt nyomoz a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Azért pedig, amiért a fiatalember késsel a kezében a rendőrök felé indult, a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt rendelt el nyomozást. Ebben az eljárásban egyelőre nem történt gyanúsítotti kihallgatás.

Borítókép: az orosházi tanya (Fotó: Mediaworks)

 

 

Megjegyzések