Etarget -közép

Hondurasi csoda: Jézus vérét találhatták meg a korporálén, de ez nem minden

Egyre érdekesebbé válik a történet...

Csodának ismerte el az egyházmegye püspök a tavaly június 9-én történteket  – írta meg a Catholic News Agency.

A Hondurasban található San Juan-i El Espina kápolnában a kis falu népe az Úrnapját ünnepelte. Az ünnepséget José Elmer Benítez Machado vezette, a mise pedig délután öt órakor kezdődött.

 Amikor José atya kinyitotta az oltárszekrényt, észrevette, hogy az ostyaabroszon, amely a kehely köré volt tekerve, véres foltok látszanak.

Az atya – elmondása alapján – ledöbbent, majd izgatottá vált és reménykedni kezdett, hogy a szövetet valóban Krisztus vére színezte meg.

Benítez, aki aznap elsőként érkezett a templomba, a híveket kérdezte, láttak-e bárkit előzőlegesen bemenni az épületbe, illetve van-e jele vízszivárgásnak, de azok megerősítették őt, hogy nincs szó ilyesmiről.

Egyre érdekesebbé válik a történet

A következő napra a történésnek már híre ment, így a Jézus Szentséges Szívének misszionáriusai közül ketten elmentek a helyszínre, hogy szemügyre vegyék a véres szövetet.p>

Az egyik misszionárius, Marvin Sotello hermetikusan zárható műanyag tasakba tette az ostyaabroszt, majd miután egy ideig őrizte, átadta az egyházmegye püspökének, Walter Guillén Soto-nak, aki eleinte szkeptikus volt és kijelentette, nem hoz rögtön döntést.

Elrendelte, hogy a szöveten található foltokat először vizsgálják meg orvosok, mielőtt tovább foglalkoznának az esettel. 


 

Megdöbbentő, de az orvosok kimondták, hogy valóban emberi vérről van szó, amely ugyanabból a vércsoportból származik (AB, Rh+), amelyet a torinói leplen és a lancanoi csoda alkalmával végzett kutatások is kimutattak.

Ráadásul ez a vércsoport igen ritkának számít Hondurasban, nem valószínű, hogy egy helyi lakos valami úton-módon összevérezte az ereklyét.

Mindezek után maga az egyházmegyei püspök is elismerte, hogy csoda történhetett tavaly a hondurasi San Juan-ban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

www.magyarnemzet.hu 

Megjegyzések