Etarget -közép

Kiderült, hogy ki pénzeli Oroszország háborúját

Ez nagyon durva! Olvassák el!

Miután idén áprilisban kiderült, hogy Magyarország az eddigieken felül több földgázt kíván venni Oroszországtól és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Moszkvába utazott tető alá hozni a megállapodást, a liberálisok földhöz verdesték magukat dühükben. Az ukrán kormány még ennél is tovább ment, és minden bizonnyal az ukrán–magyar diplomáciatörténet valaha volt leggusztustalanabb megjegyzését tette.

A magyarok fizetnek azért a késért, amellyel ukrán katonák fejét vágják le az oroszok

– nyilatkozta Oleg Usztenko, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácsadója a Politicónak.p>

Usztenko ezzel arra a videóra utalt, amely akkoriban keringett az interneten, és amelyen egy ukrán katona bestiális és gyomorforgató kivégzésének felvétele volt. – Vaknak kell lenni ahhoz, hogy ne lássák, hogy milyen bűncselekményeket szponzorálnak. Az orosz gáz vásárlásával még több lehetőséghez jut Oroszország, hogy eszkalálni tudja a háborút – mondta Usztenko.


 

Mindezen nyilatkozatok fényében kíváncsian várjuk, hogy mi lesz Ukrajna és liberális barátaink véleménye arról, hogy 2023 első fél évében az Amerikai Egyesült Államok 416 tonna dúsított uránt vásárolt Oroszországtól, ami 2,2-szerese a tavalyi mennyiségnek. A mostani adásvétel ellenértéke hozzávetőlegesen 700 millió dollár, ami 2002 óta a legmagasabb érték.

Vajon Ukrajna felelősségre vonja ezért a Biden-kormányzatot? 

Vajon a liberális média most is eszét vesztve a földhöz csapkodja-e magát dühében? Vajon lesz-e erkölcsi kioktatás a Biden-kormányzat számára a The New York Times oldalain? Vajon a nyugati világ vezetői befejezik végre az ostoba képmutatást, amivel sokadszorra buknak le? Sajnos ezek csak költői kérdések, amelyekre mind tudjuk a választ.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök az amerikai gazdaság helyzetéről beszél a chicagói régi postán 2023. június 28-án. (Fotó: MTI/AP/Evan Vucci)

Bácskai Balázs - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések