Etarget -közép

Hamarosan bíróság elé áll az egyre erőszakosabb Greta Thunberg

 Szégyen!

Greta Thunberg szeptember 27-én fog bíróság elé állni, miután egy tüntetésen ellenszegült a rendőri intézkedésnek. Az egyre erőszakosabb viselkedést mutató klímaaktivista a rendőrség szerint nem engedelmeskedett a hatóságok felszólításának, hogy hagyja el a fosszilis tüzelőanyagok ellen szervezett tüntetés helyszínét.

A szóban forgó demonstrációra azután került sor, hogy július 24-én a malmői kerületi bíróság bűnösnek találta ugyanebben a bűncselekményben egy korábbi, ugyanezen a helyszínen történő tüntetés miatt. p>

Az első tárgyalást követően Thunberget csupán egy nagyjából 200 dolláros pénzbüntetés megfizetésére kötelezték, annak ellenére, hogy a korábbi hírek szerint börtönbüntetésre is számíthatott volna az aktivista.


 

Az ellene felhozott legújabb vádak akkor hangzottak el, amikor Thunberg csatlakozott a Global Climate Strike 2023 elnevezésű, fiatalok által kezdeményezett tiltakozó mozgalomhoz. A 19 éves svéd lány a többi fiatallal együtt elzárta az utakat. Thunberg még a kikötőben lévő olajszállító tartályhajók tetejére is felmászott, hogy megakadályozza azok mozgását. Bár a rendőrség kezdetben engedélyezte a tüntetés folytatását, az aktivistát végül mások mellett a rendőrök erőszakkal távolították el a helyszínről, hogy megtisztítsák az utakat.

Thunberg a tüntetésen megjegyezte, 

Az éghajlati válság számtalan ember számára élet-halál kérdése. Mi úgy döntöttünk, hogy fizikailag megállítjuk a fosszilis tüzelőanyag-infrastruktúrát. Visszaszerezzük a jövőt

A közösségi médiában pedig azt írta, hogy

Ma globális klímasztrájkot tartunk, amelyben a világ minden táján részt vesznek az emberek, követelve, hogy vessenek véget a fosszilis tüzelőanyagoknak.

Borítókép: Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivista felszólal az ENSZ klímacsúcsán a világszervezet New York-i székházában 2019. szeptember 23-án (Fotó: MTI/EPA/Justin Lane)

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések