Etarget -közép

Megvan Bidenék kabalafigurája a jövő évi elnökválasztási kampányra

 Felszólította?!

Olvasom, hogy (Bidenék új kabalafigurája) Zelenszkij felszólította Trumpot… (hogy ossza meg a közvéleménnyel az ukrajnai háború befejezését célzó béketervét.)

Felszólította?! 

Azta, de bátrak lettünk! Gondolom, ezt a szövegkönyvet is azok írták, akik az eddigieket, és hát a színész teljes átéléssel – elnézést kérek, a tőle telhető legnagyobb átéléssel – adta elő. Ukrajna, az Egyesült Államok mostohagyermeke üzent az elnökválasztásra. 


 

Nem, ez csak innen tűnik úgy, mintha be akarna avatkozni a választásokba. Ez kizárt, hiszen akiknek üzenget, pont azok foglalkoztatják az ukrán színészt. Az amerikaiaknak dolgozik.p>

Értem én persze, hogy Zelenszkij a Biden-adminisztráció kifizetési listáján szerepel, és nem a Trump csapatáén, csak hát eddig a háborút az amerikai választók (és az európai polgárok) fizették Ukrajna helyett. 

Nem helyes, ha az udvari bolond királynak képzeli magát. Persze ez is csak egy szerep, mint az eddigiek. Az egyikbe, a mostani „elnöki film” főszerepbe ugyan belehalt félmillió ukrán férfi. Na de ki számolja, ugye, művész úr?  

Visszatérve az üzengető kabalához: idézzük fel azt a pillanatot, amikor Zelenszkij Trump amerikai elnökkel találkozott! Emlékszünk, hogy a megszeppent ovis hogyan állt Trump mellett, előtt? 

Az akkor még tisztelettudónak látszó Volodimir úgy fogalmazott, nem akar beleavatkozni a demokratikus választásokba. Nem úgy, mint most. A hőstudatú Zelenszkij már nemcsak a hangját változtatta el, hanem üzenget Trump elnöknek. De van ennek az üzengetésnek még egy árnyoldala. Tételezzük fel, hogy Bidenék nem csalják el a választást… Jó, legalább egy percre játsszunk el a gondolattal! 

Tehát nem csalják el a választásokat, és Trump megnyeri. A ma olyan nagyfiúsan bátor Zelenszkij vajon mit fog majd mondani az új elnöknek? Hogy akkor ezt nem is úgy gondolta? Zelenszkij nem kalkulál azzal, hogy Bidenék után is van élet? (Amikor üzent Trumpnak, akkor éppen éleződött a lengyelekkel a viszály, ami mostanra állóháborúvá szélesedett.)

Tehát Zelenszkij üzent Trumpnak. Az ukrán kabalafigura helyében most aggódnék, mert mi lesz, ha majd Trump üzen Zelenszkijnek, és amikor üzen, Trump már elnök lesz? És mi lesz, ha azt üzeni, hogy nincs több pénz az ukrán nyugdíjakra, nincs több kazettás lőszer, nincs több rozsdás tank? Semmi sincsen. Amikor már semmi sem érkezik Amerikából, akkor csak egyvalami lesz: nagy baj. Vajon akkor Zelenszkij hogyan számol el otthon a sok ukrán élettel, akiket erőszakkal a frontra küldött? Ki védi meg majd a Bidenék kabalafiguráját?

Borítókép: Az OpenArt AI által rajzolt grafika, Volodimir Zelenszkij

Tóth Tamás Antal - www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések