Etarget -közép

Valami bűzlik

Itt a nagy leleplezés! Vajon azon az augusztusi napon miért nem tiltották meg a fürdőzést a gyanútlan strandolóknak a Római-parti plázson?

Bő esztendeje, hogy Óbuda–Békásmegyer polgármestere, a Gyurcsány-párti Kiss László örvendezve jelentette: csaknem ötven év után újra megnyitották a Római-parti plázst. 

Ám hamar kiderült, a nagy hejehujázás valójában néphülyítés volt.


 

 A kerületvezér ugyanis „elfelejtette” megemlíteni, hogy nagy esőzések után a Fővárosi Csatornázási Művek helyi szivattyútelepe a szabadstrandtól pár utcával feljebb rendszeresen emberi ürülékkel kevert szennyvizet szokott beleereszteni a Dunába. Vagyis az önfeledt fürdőzők ilyenkor egyfajta turmixolt folyóvízben lubickolnak. A gyakorlat idén nyáron sem változott.

Július 13-án is beengedték a trutymót a Dunába, úgy, hogy az önkormányzat előtte nem zárta le a strandot – csak augusztus elején az akkori nagy esőzésre hivatkozva.

 (A helyi fideszes képviselőktől tudjuk, a polgármester még egyszer sem szólalt fel a Fővárosi Közgyűlésben, hogy bővítsék a szennyvíztározó kapacitását.) Lapunk többször beszámolt a strand „formabontó” működtetéséről. Munkatársunk legutóbb az illetékeseket is megkérdezte: vajon azon az augusztusi napon miért nem tiltották meg a fürdőzést a gyanútlan strandolóknak? Kérdésünkre a kommunikációs osztály a hűvös válasz mellé („A sugallt állítás nem igaz. Az önkormányzat a szükséges engedélyek birtokában, az előírások szerinti vízminőség-ellenőrzések mellett és minden biztonsági intézkedés betartásával… és a többi.”) egy figyelmeztetést is biggyesztett: „Önkormányzatunk a hazug tényállításokat megfogalmazó híresztelések ügyében minden esetben megteszi az ilyenkor szükséges jogi lépéseket.”

Nem mennék bele a részletekbe (a strand vizébe sem), de nekem valami bűzlik.

Borítókép: Kiss László, a III. kerület balliberális polgármestere. (Forrás: Facebook)

Pilhál György - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések