Etarget -közép

A muszlim világ emberi szennyét importálja Európa

Két ártatlan turistát agyonlőtt egy tunéziai férfi, aki magát „Allah katonájának” tartja. 

A Brüsszel fővárosi régióban négyesre, azaz a legmagasabbra emelték a terrorveszélyezettségi szintet. A négyes minősítés súlyos vagy közvetlen fenyegetést jelent. p>

A hatóságok arra kérik a brüsszeli lakosokat, hogy maradjanak otthon. Magyarországon élve szerencsére nehéz megérteni, hogy milyen az, amikor az ember lakóhelyén súlyos, közvetlen fenyegetésről jelentenek a hatóságok.

Visszacseng a fülembe egy kicsivel több mint egyéves interjú, amit Mohammad Tawhidi iszlám tanító adott.

Azt a szemetet importáljátok, amit a muszlim országok börtönbe akartak zárni

– mondta az imám a szélsőségesség, az iszlamizmus és a politikai iszlám elleni küzdelemről. Az interjúban Tawhidi azzal a hasonlattal élt, hogy ahogy a háztartásban, úgy a társadalomban is képződik szemét, és a szemetet senki nem tartogatja otthon.


 

Emlékszik még bárki arra, hogy egy hónapja Lampedusa szigetét csak úgy ellepte több mint tízezer migráns? De ennél nagyobb baj, hogy nem telt egy hétbe, és az összes ott állomásozót elosztották. Bizonyára nagyon alapos biztonsági ellenőrzéseket hajthattak végre minden egyes érkezőn. Ennyire kisimult és gördülékeny rendszer a világon sehol máshol nincs a saját helyzetünk megnehezítésére.

Most viszont szembesülni kell vele, hogy Európa nem a főszereplője az eseményeknek. Európa nem a világ jóembere. Európa nem írja saját történetét. Európa maximum egy futóbolond. A polgárai napok óta félelemben élnek. Félnek Párizsban, félnek Athénban, félnek Madridban és félnek Brüsszelben. De a legrosszabb belegondolni, hogy félhetne Budapest is, ha az uniós döntéshozókon múlna, hisz a migrációs paktumon keresztül egységes migrációs politikát erőltetnének minden tagállamra.

A kétszínűség netovábbja, ahogy csőstül importálják a problémát Európába, majd odafurakodnak az első sorba játszani a felelős és együttérző európai vezetőt, mintha nem éppen ők volnának a felelősek az áldozatokért, az otthonukban szorongókért és a reményvesztett polgárokért. Az elkövetők ezen európai vezetők terroristái, ezt nem lehet szépíteni, a felelősséget nem lehet elkenni.

Nincs egy hónapja, hogy Belgium miniszterelnöke azt mondta, hogy „Reméljük, hogy sikerül megkötnünk egy új európai migrációs paktumot, amely biztosítja, hogy minden uniós ország kiveszi a részét a feladatokból […].” Most pedig ő és más sáros európai vezetők az elsők között nyilvánítanak részvétet, köztük Ursula von der Leyen, a bizottság elnöke is, aki arról biztosította a gyászolókat, hogy „a gondolatai velük vannak”.

Borítókép: Lövöldözés helyszínét zárják le rendőrök Brüsszelben 2023. október 16-án (Fotó: MTI/AP/Sylvain Plazy)

Manninger Miksa - www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések