Etarget -közép

Brüsszel ötven kilométernyi rakétát küldött a Hamásznak

 Vajon mit szívnak Brüsszelben, amitől így elhülyülnek az uniós politikusok?

Nemrég hazánkfia, Várhelyi Olivér, aki az Európai Bizottság szomszédság- és bővítéspolitikáért felelős biztosa, kijelentette, hogy a bizottság felülvizsgálja a palesztinoknak juttatott forrásokat, ami a kifizetések azonnali leállítását, a projektek felülvizsgálatát és a jövőbeli költségvetési javaslatok elhalasztását jelentette.

Az észszerűnek tűnő intézkedés nyomán Brüsszelben epét hánytak Várhelyi Olivérre, tegnap pedig az Európai Parlament azt követelte, hogy a biztos mondjon le. Mindez azt jelenti, hogy az EU szerint a palesztinoknak juttatott források megfelelően hasznosultak. 


 

Csupán egy példa a sok közül: az EU az elmúlt tíz évben százmillió euró értékben segített kiépíteni a Gázai övezetben a vízhálózatot, közel ötven kilométernyi új csövet fektettek le.p>

Ennek nyomán az övezetben lakó palesztinok azonban egy cseppel sem láttak több vizet, mint korábban, mivel a területet uraló Hamász terrorszervezet szinte azonnal felszedi a csöveket, hogy rakétákat csináljon belőlük, amelyeket aztán ki tud lőni Izraelre.

A visszás ügyek sora hosszan folytatható lenne, de most elégedjen meg az olvasó egy érdekes ténnyel: miközben a Világbank adatai szerint a lakosság harmada kevesebb, mint napi öt dollárból tengeti a mindennapjait, addig Mahmud Abbász palesztin elnök nemrég újított egy magánrepülőt ötvenmillió dollárért. Ezt valószínűleg mi, uniós adófizetők álltuk részben vagy egészben.

Az uniós vezetőknek pedig mindezek ellenére nem esett le a tantusz: Várhelyi fejét követelik, közben pedig még idén elküldenek a palesztinoknak 218 millió eurónyi segélyt.

Ehhez már tényleg idiótának kell lenni. Je suis Várhelyi Olivér.

Borítókép: Várhelyi Olivér (Fotó:MTI/EPA/Julien Warnand)

Bácskai Balázs - www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések