Etarget -közép

Fodor Gábor olyat mondott, amitől Dobrevnek égnek állt a haja

Erre senki sem gondolt, rendesen kiosztotta az ellenzéket.

Felhévizy Félix a hétvégére lement a Balatonra egy kicsit kertészkedni, pihenni. Na és természetesen elmélkedni a kedvenc diófája alatt. A hírlapíró augusztus 20-át az utóbbi években rendre a Balatonnál töltötte, egyfajta szokássá vált nála, így szokta méltóképpen búcsúztatni a nyarat. Miután lenyírta a füvet, jól megizzadva, nyakában egy törölközővel leült a fonott foteljába, és szép lassan kortyolgatni kezdett egy jéghideg rozé fröccsöt. Majd kezébe vette a telefonját, és végigszörfözött a kedvenc internetes oldalain, ekkor futott bele egy Fodor Gáborral készült interjúba. 

 


A Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója volt a Hír TV Napi aktuális című műsorának vendége, ahol arra a műsorvezetői kérdésre, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére miért nem sikerült az ellenzéknek teret nyernie, az alábbiakat mondta:

„[…] Jogos a kérdés, hogy egy ilyen válságban, hogy nem tud az ellenzék teret nyerni […] ennek, azt hiszem, két oka van: van egy tartalmi oka, és van egy tartalmin túlmutató személyi ok.p>

A tartalmi ok, hogy rossz a stratégia. […] Van egy pszichózis minden ellenzéki pártnál, hogy minden rossz, amit a kormány csinál. Teljes egészében, frontálisan neki kell menni a kormánynak. Ezt tizenhárom éve látjuk, hogy nem működik. […] ahhoz, hogy a választók elhiggyék, hogy alternatíva lehet az ellenzék, ahhoz felelősen kellene gondolkozniuk. Az ország érdekét a sajátjuk elé kellene helyezni” 

– Nem semmi! Kemény szavak – csettintett elismerően Félix, miután megnézte a videót.

Ha Dobrev Klára látta a HírTV-ben Fodor Gáborral készült interjút, egész biztosan égnek ált a haja. Hiszen az ellenzék többi pártjához hasonlóan a tavalyi választási kudarcuk óta a DK is folyamatosan azt közvetíti a saját szavazóinak, hogy ők mindent megtesznek az Orbán-kormány bukásáért, nagyszerű munkát végeznek, és csak idő kérdése, mikor vezet majd sikerre a politikájuk.

Legutóbb Dobrev a Facebook-oldalán üzent a saját szavazóinak, hogy megnyugodhatnak, Orbán meg fog bukni. Olvassák el a bejegyzését:

„Az európai jólétnek Magyarországon egyetlen nagy akadálya van: Orbán rendszere. De ami biztos, hogy ez a rendszer is meg fog bukni. Mi pedig készülünk erre, és ígérem, hogy mindent megteszek annak érdekében, hogy ez a nemzetvesztő politika minél hamarabb megbukjon.” 

Úgy látszik, a baloldali ellenzék nem tanul a sorozatos választási verségekből, ha pedig valaki meg meri kérdőjelezni a saját oldalukról az önsorsrontó politikájukat, azt azonnal megbélyegzik, kiközösítik. Legutóbb Mesterházy Attila fogalmazott meg kritikát az ellenzékkel kapcsolatban a Népszavának adott videóinterjújában, ahol azt mondta, hogy a választási vereség után az ellenzék meg akarta úszni a konzekvenciák levonását, kapott is érte hideget, meleget. 

A nemzetközi baloldal kiadta az ukázt, nincs mese, tolni kell ezerrel. Ezért utasít el az ellenzék mindent, amit a kormány csinál, függetlenül attól, hogy az az intézkedés jó-e az embereknek vagy nem. Egyet kell értenünk Fodor Gábornak azzal a gondolatával, hogy addig ne számítsanak semmi jóra a választóknál, amíg a saját érdeküket az ország érdeke elé helyezik. 

„Kíváncsi leszek, mit fog kapni a momentumos Donáth Anna, aki Karácsony Gergely véleményével szembe helyezkedve azt mondta, hogy szükség van tűzijátékra, mert, ahogy fogalmazott, egy nemzet ezeréves összetartozását nem gyertyalánggal ünnepeljük szűk családi körben” – elmélkedett magában, kezében egy jéghideg rozéfröccsel Felhévizy, majd megkóstolta az ország tortáját is, hiszen Magyarország megérdemli, hogy ünnepeljék, és nem csak ezen a csodaszép napon.

Borítókép: Fodor Gábor a Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet igazgatója a Hír TV Napi aktuális című műsorában (Fotó: Képernyőfotó – HírTV )

Felhévity Félix

www.magyarnemzet.hu

 

 

Megjegyzések

  1. Közép-európai Rendszerváltást Kutató Intézet?
    Jó lenne ritkítani ezeket a "kutató intézeteket, bármekyik olalhoz tartoznak!
    Se szeri, se száma ezeknek a pénzmosodáknak és nagyon kevésnek van haszna.
    "Magyarságkutató, Veritas, Szent István Intézet, stb., stb.
    Ezek jólfizető bújtató szervezetek, ez nyilvánvaló.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése