Kiderült végre az igazság! - Olvassák el!
A Magyarországon működő 1300 pékségből nagyjából félezer mögött 15-20 tulajdonos található, akik a teljes hálózatot működtetik – világított rá a Magyar Pékszövetség elnöke.
Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt Septe József szavairól, illetve hogy nem felelnek meg a Magyar élelmiszerkönyv szabályainak az albán pékségek tésztái, az üzemeltető cégek pedig megkerülik a munkaügyi szabályokat.
Akkor arról is beszélt, hogy az albán pékségek magyarországi jelenlétekedvezőtlen a magyar sütőipari cégekre nézve,
és az egyik fő gond az, hogy kevés tésztaféle használatával sokféle termék készül náluk, ezért is lehetséges, hogy a sós és az édes tészták íze szinte ugyanolyan.
Most a Pénzcentrum járt utána a témának, és arra jutottak, hogy a fentebb felsoroltaknál súlyosabb következményekkel is járhat, ha valaki úgy dönt, hogy ilyen pékségben vásárol, ugyanis nagyon rövid az előállítási idő, nem sütik meg szakszerűen a pékárukat, amely aztán emésztési panaszokhoz is vezethet.
„Ezekben a termékekben élve marad az élesztő, ami a tápcsatornában jut, és ott erjesztve bontja az ottani táplálékot. Gáz képződik, feszül a has, és többi, ezek a járulékos állagjavítók azok meg görcsöket okoznak” – fogalmazott a portálnak Dr. Nagy Károly pék, belgyógyász, háziorvos és üzemorvos.
Azonban a történet itt még nem ér véget, megkerestek egy dietetikust is.
Szűcs Zsuzsanna, a Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke arról beszélt a portálnak, hogy bár próbált utánanézni a szóban forgó termékek pontos összetevőinek, tápanyagtartalmának, sótartalmának, nem járt sikerrel. Figyelmeztetett arra is, hogy a vajas tésztából készült, édes péksüteményeknek nagyon magas lehet a zsírtartalmuk, emellett cukrot is tartalmaznak. A sós változatokat tekintve a magas só- és a zsírtartalom okozhat gondot.
Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése