Etarget -közép

Ezt mondta Jürgen Klopp a lecserélt Szoboszlai Dominikról

 Ez igen! Olvassák el!

A Liverpool nagyot küzdött szombaton a Manchester City vendégeként, ami egy pontot ért a Vörösöknek a Premier League 13. fordulójának csúcsmeccsén. Jürgen Klopp elégedetten nyilatkozott az 1-1-re végződött mérkőzést követően, és bár az egyenlítő gól pillanatában Szoboszlai Dominik már nem volt a pályán, a német tréner a középpályás szerepét is kiemelte.

A Manchester City fölényben játszott a Liverpool elleni hazai bajnoki mérkőzésen, de nem tudta megőrizni a kapuját a bekapott góltól.

Erling Haaland 27. percben szerzett vezető találatára Trent Alexander-Arnold a 80. percben válaszolt. Bár csapata sokadszorra maradt nyeretlen a rivális otthonában, Jürgen Klopp az egy pontnak is örült a Premier League 13. fordulójában.


 

– Ha igazán jól játszunk, akkor nyerhettünk is volna. De nem a véletlen műve, hogy szinte lehetetlen győzni a Manchester City vendégeként. Voltak jó momentumaink, gyors helyzeteket alakítottunk ki, de nem elég gyakran. Tudunk és fogunk is jobban játszani, a mai meccs mindenesetre fontos tapasztalat volt a csapatunknak – vélekedett a lefújást követően a Liverpool menedzsere.

Klopp a 73. percben lecserélt Szoboszlai Dominikről is ejtett néhány szót. – Arra biztattam a srácokat a szünetben, hogy képzeljék el, milyen lenne, ha jól játszanánk. Meg kellett nyugodnunk, és stabilabbá vált a játékunk azáltal, hogy Trent Alexander-Arnoldot más pozícióba vezényeltem a védekezésben, Szoboszlai Dominik és Mohamed Szalah pedig lezárta az emiatt keletkező területeket a második játékrészben. Sikerként kell tekintenünk a döntetlenre, mivel még csak építgetjük a csapatot, nem értünk a folyamat végére. Így nincs okom a panaszra – tette hozzá.

Klopp és Guardiola sem panaszkodott

Ahogyan Klopp, úgy Guardiola is dicsérte a saját játékosait. – Remek teljesítményt nyújtottunk, büszkeséggel tölt el, hogy nyolc év elteltével is képesek vagyunk így játszani. Egy kiváló csapat volt az ellenfelünk, mégis minden téren jól teljesítettünk. Hatalmas dolog, hogy két kaput eltaláló lövésen tartottuk a Liverpoolt – emelte ki a katalán edző.

Borítókép: Jürgen Klopp (Fotó: AFP/Paul Ellis)

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések