Etarget -közép

Daniel Freunddal parolázott a volt Corvinus-docens, már Baranyi Krisztina főtanácsadója

Ebből balhé lesz!

Baranyi Krisztina csapatát erősíti januártól Ádám Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetemről kirúgott oktató. Erről a ferencvárosi polgármester számolt be saját közösségi oldalán. Mint írta, 

Ádám Zoltán főtanácsadóként segíti munkáját, tudását és tapasztalatát ezentúl Ferencváros hasznosíthatja, ami örömmel és büszkeséggel tölti el. 


 

Jelezte, Ádám Zoltán Gegesy Ferencet, a kerületet a rendszerváltástól 2010-ig vezető polgármestert váltja a főtanácsadói poszton.

Nos, Ádám Zoltán feltehetően hasznos munkaerő lesz Baranyi Krisztina mellett, a korábbi oktató ugyanis már a Momentum tagja. Erről korábban úgy nyilatkozott,

a 2022-es választás után beléptem a Momentumba, hogy egy liberális pártban tegyek a változásokért.

Ezt azonban szigorúan elválasztottam az etikai ügyektől, azokba tudatosan nem vontam be magyar pártpolitikát.

A korábban Kóka Jánosnak is tanácsokat adó Ádám Zoltán 

a köztudottan magyarellenes Daniel Freund EP-képviselővel is többször találkozott.

Utóbbiról a HVG-nek úgy nyilatkozott, általában a magyar alapítványi egyetemek helyzetéről egyeztetett a német politikussal, mert a zöldpárti képviselőt „érdeklik a magyar jogállamisággal kapcsolatos kérdések”.

Emlékezetes, a Budapesti Corvinus Egyetem két munkatársa ellen azután indult etikai eljárás, hogy Ádám Zoltán azt állította, hogy az egyik hallgatóval kivételeztek egy vizsgán. A közgazdasági intézet docense szerint a diák családja érdemi Mol-részesedéssel rendelkezik, és a szülők személyesen és írásban is megpróbáltak nyomást gyakorolni az egyetem vezetőinél, hogy gyerekük lehetőséget kaphasson a vizsgára.

Hónapokkal a botrány kivizsgálása után Szabó Lajos megbízott rektor arról beszélt, hogy 

Ádám Zoltán az egyéni ambíciója érdekében eszkalálta az ügyet, 

így nehezen mosható le a politikai szál.

Fotó: Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések