Etarget -közép

Magyar Péter, a mimetikus polialloid – de ki fizeti?

Mindenki ismeri a jelenetet, amikor egy társaságban hirtelen fingszagot érezni, és jön a kérdés: ki fingott? 

Majd a válasz: akinek piros a tenyere. És aki erre megnézi a sajátját, na, az fingott. Vagy legalábbis nagyon gyanús.

Magyar Péter magától fölemelte a tenyerét, hogy „nézzétek, én voltam”. Minden előzmény nélkül kitett egy posztot arról, hogy ő aztán sohasem bántalmazta volt feleségét, Varga Juditot, hazugság, rágalom az egész, beleértve a kiszivárgott rendőrségi jegyzőkönyvet is, ami erre utal, és beperel mindenkit, aki erről ír. Csakhogy senki nem írt erről, ő posztolt először.Mondom, feltartotta a piros tenyerét. Értem én, hogy ő akar tematizálni, elébe menni a dolgoknak, ad absurdum előre akar menekülni, és önmagát áldozatnak beállítani, akit le akarnak járatni.


 

És persze a szektája rögtön kontrázik is alá. Őket az sem zavarja, ha a végén kiderül, hogy tényleg bántalmazta Varga Juditot és/vagy a gyerekeket. De egyelőre még nem tudunk erről többet, nincsenek bizonyítékok, úgyhogy ne is menjünk bele a feltételezésekbe. Az azért mindenesetre figyelemre méltó, hogy a nők bántalmazására, a családon belüli erőszakra máskor oly érzékeny balos cselédsajtó és egyéb liberális megmondóemberek, akik azonnal világvégét kiabálnak, ha Kálmán Olga állítólag kapott egy csúnya beszólást a Facebookon, most hallgatnak, mint a sír. Most nincs toxikus maszkulinitás, se metoo… De mondom, engedjük el ezt a történeti szálat, a napokban bizonyára jobban kiforrja majd magát. Térjünk vissza a címhez, és az abban olvasható kifejezéshez.

Hogy micsoda Magyar Péter? Aki nem emlékszik a Terminátor 2-ből a mimetikus polialloidra, annak is mindjárt elmondom a részleteket… Először azonban egy baráti tanács mindenkinek, politikai hovatartozástól függetlenül: soha ne adjuk fel a gondolkodás luxusát! Próbáljunk érzelmekkel viszonyulni a politikához. Ne vakhittel. Tudom, nehéz. Főleg ha az érzelmek, a spiritualitás, a hit hiányzik a mindennapi életünkből. Miközben ez természetes emberi igényünk. És ha a magánéletben nem tudjuk, nem merjük megélni, akkor pótlékokat keresünk.

Jelentős, alapvető különbség egy polgári–keresztény szavazó és egy neoliberális (valójában a jakobinus–kommunár–bolsevik–szocialista–neomarxista eszmesor végén a jelenben álló) szavazó között, hogy az előbbi (és ebbe sokan beletartoznak, a klasszikus városi, művelt polgároktól a józan paraszti ésszel rendelkező, egyszerű vidéki emberekig) a hitét és a spiritualitását, érzelmeit képes megélni a magánéletében, családjával, barátaival. A politikában pedig a realitást, a pragmatizmust, a következetességet keresi. Egy neolibsinek viszont érzelmek helyett inkább csak indulatai vannak. A maga életében pedig képtelen a hitet megélni, így a politikában keresi a hit adta élményt. És a megváltót.

Ezért kajálják be az újabb és újabb fröccsöntött messiásokat, és az 5 forintos kampányszlogeneket. Ezért az euforikus öröm, amikor jön egy újabb, hirtelen a semmiből előkapott, csiribiri-csilivili karakter, akivel, akiben újfent képesek megélni a hitüket. Magyar Péter pontosan ilyen karakter. A jelenségről, a baloldali messiásvárásról nemrég írtam már a Magyar Nemzetben, így most a füstölgő puskacsövet, Magyar Péter március 15-ei beszédét vizsgáljuk meg.

A színpad, amit ácsoltatott maga alá, a vérprofi hang- és vizuáltechnikával, szervezéssel, ez egy százmilliós nagyságrendű tétel. (Vannak, akik szerint kétszáz.) Ugye senki sem veszi be, hogy ezt saját pénzből és/vagy mikroadományokból finanszírozta? (Ezért is kell elismételnem: sohase szabad feladnunk a gondolkodás luxusát.) Magyar Péter üstökösként húzott végig a magyar politika egén, szedett össze pillanatok alatt 100 ezer Facebook-követőt, és nem kevesen kimentek a március 15-ei beszédére is. Ilyen a profi mozgósítás. És ott kaptak tőle egy profi produkciót. Ez nem feltétlenül tartalmi minőséget jelent, hanem egy kellően megtervezett és végrehajtott, az érzelmekre ható performanszot, az ehhez szükséges külsőségekkel, technikai háttérrel, stb. Persze, a politikában sok ilyen van, nincs ezzel semmi baj. De még egyszer: az ilyet valaki mindig finanszírozza.

Zárójel: Magyar Péter újabb interjút adott a Partizánnak. Ahol persze semmi újat nem mondott, a szokásos sejtetések, Orbán–Mészáros–Tiborcz, rogánozás végtelenítve. De elmondta azt is, hogy neki három ember segített: a barátnője, az öccse és az anyukája. Előbbi nyilván egy odaszúrás Varga Juditnak, hogy bibibí, Petike is becsajozott már azóta. Az utolsó azonban elgondolkodtató. Magyar Péter anyukája Dr. Erőss Mónika, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese. Aki ezek szerint egy politikai rendezvény létrejöttében segédkezett, tán anyagilag is. Hol van ilyenkor a sokat emlegetett bírói függetlenség??? Zárójel bezárva.

Szóval ugye senki sem hiszi el ép ésszel, hogy egy ilyen volumenű rendezvény mögött, szervezésben, kivitelezésben, finanszírozásban ne állna valamilyen nagyobb erő. És vajon nehéz kitalálni azt a három betűt? És nem, amikor arról beszélünk, hogy valami mögött a CIA áll, akkor az nem azt jelenti, hogy titokzatosan megjelenik egy ember valahol, és azt mondja: „én vagyok a CIA, itt van ennyi és ennyi pénz, ezt és ezt csináld belőle”. Hanem ez egy hálózat. Ahogy minden titkosszolgálat működik. És nem önmagától, hanem az adott állam érdekeinek, a politikai elit akaratának megfelelően. Az Egyesült Államok jelenlegi célja a globális hatalmának kiterjesztése, miközben egyre erősödő kihívókkal néz szembe. Robert C. Castel igen találóan fogalmazott egy Facebook-posztjában:

Egy hegemón szuperhatalom az ellenfelei kormányát buktatja meg. Egy hanyatló birodalom a szövetségesei kormányát.

És ebből nagyjából ki is derül, körülbelül mikorra tehető Amerika hanyatlásának kezdete. 2014-ben, a Majdanon még az ellenséges Janukovics kormányát buktatták meg Ukrajnában. Victoria Nuland, az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyminiszter-helyettese ekkor utasította kijevi nagykövetüket, hogy Arszenyij Jacenyuk legyen az ukrán miniszterelnök. És ő lett. Amerika eldöntötte. 2019-ben viszont már Zelenszkijt segítették hatalomba, a korábbi szövetséges Porosenkóval szemben. Mert nem voltak vele megelégedve. Közben 2016-ban megbuktatták Nikola Gruevszkit Észak-Macedóniában. Tehát 2014 és 2016 közöttre tehető a fordulat a hanyatlásban. Orbán Viktort pedig azóta is próbálják megbuktatni.

Ezek a buktatások, CIA-s beavatkozások nem egyik pillanatról a másikra történnek. Így maguk az érintettek sincsenek mindig tisztában vele, hogy ők csak eszközök, beavatatlanok, láncszemek a sorban. Ahogy például az a szerencsétlen Teki, vagy hogy is hívják, a Fókuszcsoport/Jólvanezígy videókban. Amikor rihegett-röhögött azon, hogy korábban a Hír TV-ben elmondtam, hogy az influenszertüntetés mögött a CIA áll. Ő maga sem tudja. Neki nem osztottak lapot, őt nem keresték meg. Neki már az szólt, akinek szólt valaki, akinek szintén, és a sor végén valahol ott van az amerikai nagykövetség megfelelő embere. Nem is maga Pressman, ő csak a kirakat. (Egy szívárványszínekben pompázó, erényfitogtató kirakat.) Hanem egy hírszerző tiszt, egy ügynök, egy agent, egy special operative, egy field officer… megvan ennek a hálózati rendszernek a maga működési mechanizmusa.

Ugyanez a rendszer termelte ki Magyar Pétert is. Ahogy korábban Márki-Zay Pétert is. Csak ott csúfosan kudarcot vallott Dr. Frankenstein a szörnnyel, amit létrehozott. Az idiótája anno még büszkén ki is posztolta, amikor Amerikában járt eligazításon. És minden kérdésben rendre elszólta magát, például az ellenzék külföldi finanszírozásáról. Magyar Péter már kétségtelenül egy 2.0-s kiadás. Ő alapból nem egy egzaltált, komplexusos pszichopata. Sokkal fegyelmezettebb, taníthatóbb, tanulékonyabb, jobban fazonírozható. Márki-Zay volt a T–800-as modell. Még csak hús a fémvázon. Akkorát égett a legutóbbi választáson, pont, mint az eredeti terminátor: leégett róla az álca, a „hús”, és csak az üres fémváz maradt, ami már nem tud beépülni a politikai közegbe. Magyar Péter viszont már a T–1000-es modell. Amelyik sértetlenül sétál ki egy kamiontűzből.

Ő már alakváltásra is képes, folyékony fém. Mimetikus polialloid – így hívták a filmben, a Terminátorban. Magyar Péter a mi mimetikus polialloidunk. Nyilván nem lehet ugyanazzal a módszerrel legyőzni, de a Skynet ugyanazért küldte. Mert vesztésre áll, és le kell győznie az ellenfelet. A CIA megbízta Magyart: hasítson ki a Fideszből akkora darabot, amekkorát csak tud. De vagy az ellenfél (Orbán) maga is egy Terminátor, vagy a CIA módszere továbbra is rossz. Mintha zsírkővel próbálna gyémántot hasítani. A Fidesz sokkal ellenállóbb ennél. Nem úgy, mint az ellenzéki pártok. Magyar Péter részben a Mi Hazánk táborából hódít el, de főleg az amúgy is töredezett, egymással versengő baloldali ellenzéktől. De Gyurcsány ezt nem fogja hagyni. Nem engedheti meg, hogy az ő szalámijából vágjanak. Magyar maximum a többieket tudja tiporni, Ferenc javára. Ő is Márki-Zay sorsára fog jutni. Kikukázzák. Mert Gyurcsány szeletét nem veheti el.

Hiába a CIA minden mesterkedése. Hiába a profin megszervezett, „politikafüggetlen” influenszertüntetés, majd a hasonlóan profin összerakott magyarpéteri szónoklat. (És ahogy a kettő majd összeérni hívatott, egyfajta Hungaromajdan formájában). A magyar társadalom ellenállóképessége sokkal nagyobb, mint az ukráné. És a patikamérlegen kimért, felülről vagy kívülről ejtőernyőzött ügynökökkel szembeni természetes immunreakciónk is. Magyar Péter öltöny–sportcipő (zokni nélkül) kombóját tuti egy sok tagú PR-bizottság választotta ki. Ahogy a Sorsügynökség című filmben Matt Damon a képviselőjelölt, és elmondja, hogy egy bizottság döntötte el, mennyire lehet kopott a cipője. Ha túl fényes, akkor a melósok szavazatát bukja el. Ha túl kopott, akkor a Wall Street szavazatait. Magyar Péter pontosan így van felépítve. Megy is majd a levesbe, mint az előző modell. Mert ami nem organikusan épül fel, fejlődik ki, az nincs életre ítélve.

És talán ez az, amit az ilyen Puzsér-félék, akik anno Márki-Zay hóna alá, most Magyar Péter mellé állnak, még mindig nem értenek, nem akarnak érteni Orbán Viktorral és a Fidesszel kapcsolatban. A 2010 óta tartó kormányzást 20 évnyi, sok-sok hullámheggyel és völggyel járó organikus építkezés előzte meg. A porhintés, a semmiből jövő, füsttel és tükrökkel előadott bűvészmutatványok nagyon hatásosak az érzelmekre – de csak rövid ideig, és csak kicsiben. Zelenszkij hatalma is ezért recseg-ropog, és csak irdatlan mennyiségű pénzzel tudják az amerikaiak fenntartani. Mert a hatás rövidtávú. Karácsony Gergely is Budapesten tud csak szélhámoskodni. Mert ahol a trágyaszagot is ismerik, ott egyből kiszagolják a pacsuli-piperkőc semmirekellőket.

Magyar Péternek Budapest főpolgárestereként lenne esélye. Esküszöm, annak lehet, hogy nem is lenne rossz. És hogy keretes legyen az írás, még egy gondolat erejéig visszatérve a friss sztorihoz: beszédes az is, ahogy a rendőrségi jelentéshez rejtélyesen hozzájutó Dezső András (akit Magyar Péter nevezett meg), a HVG újságírója Magyarhoz fordult az üggyel kapcsolatban. Ugye el tudjuk képzelni, hogy ha egy kormányközeli (és nem a kormánnyal szembeforduló) politikai szereplőről került volna a „függetlenobjektív” sajtóhoz egy ilyen jelentés. Azonnal tíz cikk született volna minden egyes portálon a hálózatban. De Dezső inkább elmondta Magyarnak, hátha együtt (kis CIA-segítséggel) vissza tudják söpörni a szőnyeg alá. Hát, nem sikerült. Kávét – ahogy Hont András fogalmazott.

És ne feledjük: mimetikus polialloid. :D:D:D

Jeszenszky Zsolt - www.pestisracok.hu

 

 

Megjegyzések