Etarget -közép

Milliárdok nyomában – gyanúsítottként idézte be az ügyészség Iványi Gábort

 Szorul a hurok...

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség március 28-án, csütörtökön 9 órára gyanúsítottként idézte be Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnökét. A gyanúsítás részleteiről nem közöltek információt – olvasható a MET közleményében.

Mint írták, a hét folyamán további tíz vezető munkatársukat idézte be tanúként a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának központi nyomozó főosztálya, egy másik kollégájuknál pedig adóellenőri vizsgálatot tartanak.


 

Ahogy arról lapunk beszámolt, februárban a Gyulai Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte Iványi Gábor egyháza, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség gazdasági vezetőjének a letartóztatását, aki az ügyészség álláspontja szerint 6,5 milliárd forintot meghaladó közterhet mulasztott el bevallani és megfizetni. Ónodi István letartóztatását különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt kezdeményezte a Békés Vármegyei Főügyészség.

Nemrég a Gyulai Törvényszék másodfokon megszüntette Ónodi István előzetes letartóztatását, szabadlábon védekezhet, ugyanakkor a felekezet gazdasági vezetője nem hagyhatja el Budapest területét.

Borítókép: Iványi Gábor (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

www.magyarnemzet.hu

Megjegyzések