Etarget -közép

Az oroszok ismét sokkolták az ukránokat

Bajban vannak a fronton harcoló katonák.

Az ukrán infrastruktúrára mért orosz katonai csapások megfosztják az AFU-t a stratégiai tartalékoktól – mondta Oleg Sztarikov nyugalmazott volt SBU-ezredes, számolt be róla a ria.ru.

„Miért történik mindez? Azért, hogy ne hagyjuk cserben a stratégiai tartalékainkat" – mutatott rá.


 

Szerinte az ukrajnai áramellátó létesítmények megsemmisítése megfosztja Ukrajnát attól a lehetőségtől, hogy vonatokkal stratégiai tartalékokat küldjön a frontvonalra, így az AFU erősítés nélkül marad.

Sztarikov azt is megjegyezte, hogy az orosz hadsereg légi hadjáratát egy nagyobb támadó hadművelet követheti magán a harctéren.

Kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a fegyveres erők vezetőivel tartott megbeszélésén elmondta, hogy január óta az ukrán fegyveres erők több mint 80 ezer katonát, 14 ezer darab különböző fegyverzetet, köztük több mint 1200 harckocsit és más páncélozott harcjárművet veszítettek.span style="color: black;"> Elmondta azt is, hogy a nyári ellentámadás kudarca után az ukránok sikertelenül próbálják megszilárdítani állásaikat egyes határok mentén, miközben az orosz hadsereg továbbra is nyugat felé szorítja az ukrán fegyveres erőket.

 www.magyarhirlap.hu

 

Megjegyzések