Etarget -közép

Sikertelen Magyar Péter tüntetése, néhány százan voltak rá kíváncsiak

A politikusaspiráns ezúttal a Belügyminisztérium elé vonult.

Sikertelen Magyar Péter Belügyminisztérium elé, péntekre meghirdetett tüntetése, alig néhány százan jelentek meg az eseményen – jelentette a helyszínről napunk munkatársa. Néhány jól ismert baloldali figura, köztük a Momentum támogatását élvező Juhász Péter, vagy Gulyás Márton, a Partizán műsorvezetője is megjelent a demonstráción.


 

Magyar Pérer és pártja saját bevallásuk szerint valódi gyermekvédelmi reformért és Pintér Sándor lemondásáért demonstrálnak a Belügyminisztérium előtt.  A tüntetésen emellett a gyermekvédelem finanszírozásának jelentős emeléséért és a változásért is demonstrálnak a megjelentek, akiknek az esemény Facebook-leírása szerint transzparenseket kellett hozniuk, rajta a követeléseikkel.

Magyar Pétert és ténykedését az elmúlt időszakban sorozatos botrányok kísérték. A politikusról ugyanis kiderült, hogy számos prominens baloldali személy támogatja a nyíltan kormányellenes retorikáját.Ennek nyomán a baloldali pártokat komoly válságba sodorta Magyar Péter megjelenése, aki a közvélemény-kutatások szerint egyre több levegőt szív el az ellenzéki pártok elől. 

Így mostanra a közvélemény-kutatások szerint Magyar Péter pártja 26 százalékon áll, míg a Fidesz továbbra is ötvenszázalékos támogatottsággal rendelkezik, tehát ha most vasárnap lenne egy parlamenti választás, ötven százalékot érne el a Fidesz–KDNP. Ezzel szemben a balliberális oldal pártjai meggyengültek, gyakorlatilag a Demokratikus Koalíción kívül senki más nem éri el a parlamenti bejutási küszöböt, csak a Tisza Párt. 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: MTI)

www.magyarnemzet.hu

 

Megjegyzések