Etarget -közép

Patkányt láttak Budapest szívében

A kártevő belvárosi luxuséttermek közelében vert tanyát.

Ha nem a saját szemével látja, el sem hiszi egy terézvárosi szerelmespár, hogy milyen állat kószál éjszakánként Budapest belvárosában, ráadásul a jó nevű luxuséttermek közelében – írja a Metropol. A lap szerint az Opera közvetlen közelében vert tanyát egy patkány.

A pár július 4-én, éjfél körül sétált a Hajós utcában, majd úgy döntött, hogy megpihen az Operaház közelében kihelyezett padon.


 

Három étterem is van ott, már zárva voltak, és jólesett a nyugalom, ami akkor ott volt. Nem voltak külföldiek, rolleresek, semmi

– idézte fel a nő, utalva rá, hogy napközben ez egy kifejezetten élettel teli, forgalmas környék. Ám nem sokáig élvezhették az utca nyugalmát, ugyanis hirtelen mozgásra lettek figyelmesek az egyik szemközti étterem közelében.

Nagyon meglepődtem. Reccsenést hallottam az étterem alatti pince ablakából. Hunyorítottam, mert az esti lámpák azt a részt alig világították meg. Nagyon gyorsan szaladt ki valami az étterem alatti helyről. Kicsit para volt

– emlékezett vissza a történtekre a fiatal nő. Nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön, milyen állattal álltak szemben. 

A pár szerint nem ez volt az első eset, hogy kereket oldottak egy padról, mert megzavarták a nyugalmukat. Ha nem rágcsáló, akkor bogarak miatt kellett bosszankodniuk.

Időnként ki szoktunk ülni esténként a párommal, és nemegyszer láttunk már csótányokat. A Hajós utcánál és az Arany János utcai metrómegálló mellett is szaladgálnak. Egyszerűen nem értem, hogy lehetséges ez… Patkány és csótány egy helyen, ráadásul mindegyik környéken éttermek vannak és forgalmas helyek. Nem lehet nyugodtan leülni egy padra, mert mindig van valami, ami miatt fel kell álljunk onnan. Vagy a kéregető hajléktalanok találnak be, vagy csótány és patkány környékez meg… Ez nem normális!

– fakadt ki a nő párja.

Mint arról már beszámoltunk, ismét elszaporodtak a rágcsálók Budapesten, több kerületben is egyre több a patkány, az állat pedig komoly közegészségügyi veszélyt jelent. A jelenség nem teljesen új, az elmúlt években például

óvodákat is be kellett zárni a rágcsálók megjelenése miatt. Januárban egy gazdagréti és két zuglói intézmény is felfüggesztette a gyermekek fogadását a patkányok miatt, de a IX. kerületben is gyakori a rágcsálók felbukkanása lépcsőházakban, sőt lakásokban is.

A XIV. kerületben már akkor panaszkodtak az ott élők, amikor Karácsony Gergely volt ott a polgármester, azóta pedig, hogy a baloldali politikus főpolgármester lett, egyre több kerületből érkezik jelzés a rágcsálók jelenléte miatt.

A Metropol térképen mutatta be a patkányok által ellepett budapesti kerületeket.

Míg Budán a III., a XI. és a XII. kerületből érkezett bejelentés az állat elszaporodása miatt, Pesten kilenc kerület is van,

ahol az elmúlt időszakban jelentették a patkányok felbukkanását.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

Gábor Márton

www.magyarnemzet.hu

 

 

 

Megjegyzések