Etarget -közép

Szemtanúk szerint nem vették észre időben Donald Trump merénylőjét

 Megrázó és elgondolkodtató... Kezdhetünk félni?

Donald Trump biztonsági embereit egy tetőn lévő fegyveresre figyelmeztették három vagy négy perccel azelőtt, hogy lövések dördültek volna el a volt elnök nagygyűlésén – állítja a szemtanú.

Egy fegyveres férfit láttak egy háztetőn percekkel azelőtt, hogy lövések dördültek el Donald Trump pennsylvaniai nagygyűlésén – mondta egy szemtanú a BBC-nek. Greg Smith elmondta, hogy a férfi péntek este a Butler megyei eseményen kívül mászott fel egy épület tetejére.

Arra gondoltam magamban, hogy miért beszél még mindig Trump, miért nem viszik le a színpadról… a következő pillanatban öt lövés dördül el

– mondta ela férfi a BBC-nek. 


 

Elmondta, hogy ő és barátai kétségbeesetten hívták fel a rendőrség figyelmét, amikor észrevették, hogy egy személy egy puskával mászik fel egy háztetőre, miközben Trump a pennsylvaniai színpadon volt. Azt állította, hogy percekkel később a fegyveres még mindig a helyén volt, és sikerült ötször lőnie, mielőtt a titkosszolgálat „szétlőtte a fejét”.

A FoxNewson megjelent egy drámai videó, amelyet Trump korábbi elnök szombati pennsylvaniai gyűlésén rögzítettek, azt a kaotikus pillanatot mutatja, amikor a résztvevők rájöttek, hogy valakinek fegyvere van.

A közönségből forgatott videón Trump a színpadon beszél. Néhány másodpercen belül hallani, hogy valaki bekiabál: „Fegyver van nála!”

Borítókép: Mesterlövészek tüzet nyitnak a feltételezett támadóra, miután lövések dördültek Donald Trump volt amerikai elnöknek, a Republikánus Párt elnökjelöltjének beszéde közben a Pennsylvania állambeli Butlerben rendezett kampánygyűlésén 2024. július 13-án. A politikus a jobb fülén megsérült, de a titkosszolgálat védőgyűrűjében a saját lábán hagyta el a pódiumot. Az elnökválasztást november 5-én tartják az Egyesült Államokban (Fotó: MTI/AP/Gene J. Puskar)

www.magyarnemzet.hu 

 

 

Megjegyzések