Etarget -közép

Coppola bemutat a cancel culture-nak: mellőzött színészekkel rakta össze új filmjét

 Bátor húzás!

A rendező direkt választott kirekesztett színészeket, hogy közbeszéd tárgyává tegye a jelenséget, mert szerinte rossz irányba halad a kommunikáció. Legalábbis megosztó, hogy még aktív ügyekben érintett szereplők is akadnak a színészek közt. 

Francis Ford Coppola rendezőóriás következő filmje a Megalopolis címet viseli, ami egy utópisztikus világról szól. Coppola eposzként hivatkozik rá, és nagy dobásnak szánja nemcsak a cselekményt, hanem a film társadalmi jelentőségét is.


 

Coppola olyan színészekkel forgatott, akiket valamilyen módon elért a cancel culture,

vagyis kirekesztette őket a társadalom és/ vagy a szakma még az előtt, hogy ítélet született volna ügyeikben, írja a Deadline.

Meghökkentő választásnak bizonyultak olyan mellékszereplők, mint Shia LaBeouf, Jon Voight vagy Dustin Hoffman. 
 

LaBeouf ellen jelenleg is folyik eljárás, Tahliah Debrett Barnett fizikai és szexuális bántalmazással vádolja őt. Barnett korábban azt nyilatkozta, a színésszel való kapcsolata élete legrosszabb élménye volt. LaBeouf állítólag töltött lőfegyvert tartott az ágyuk mellett, és meggyilkolt nőkről szóló dokumentumfilmeket nézetett meg vele. A tárgyalás időpontját október 14-re tűzték ki, ami a Megalopolis bemutatóját követően lesz.

Dustin Hoffmant azzal vádolják, hogy egy 17 éves gyakornok ellen követett el szexuális zaklatást még 1985-ben egy tévéfilm forgatása közben.

A szélsőjobboldali nézeteket valló, Donald Trumpot hangosan támogató John Voight állítólag politikai meggyőződése és lányával, Angelina Jolie-val ápolt rossz viszonya miatt alig kérik fel a szakmában. A sors fintora, hogy a film állítólag egy Trump-szerű figurát is gúnyol, bár a színész szerint ez az értelmezés téves.

A rendező kifejezetten örül annak, hogy mindenféle politikai véleményt tükröznek a szereplői.

Coppola a Rolling Stone-nak adott interjújában beszél bővebben a hamarosan debütáló új filmjéről.

"Ez a film nem gyógyítja meg a betegségeinket. De őszintén hiszem, hogy megmenthet minket, ha beszélünk a jövőnkről.

Szeretnénk feltenni a szükséges kérdéseket hogy megértsük, miért megosztott most ez az ország,

és ez olyan energiát adhat, amely legyőzheti a köztársaságunk elpusztításában gondolkodó embereket. Ezt a filmet azért készítettem, hogy ehhez hozzájáruljak. Csak azt akarom, hogy ez a film elindítson egy beszélgetést, mert beszélgetés nélkül nem lehet utópiánk.”

Egyébként magára Coppolára is rásütötték a bélyeget, pont a Megalopolis forgatása miatt. Ezidőtájt ugyanis

a lenge öltözetű női statisztákat arcon puszilgatta,

amivel egyesek szerint csak a "hangulatot teremtette meg", mások szerint viszont zaklatásnak vagy visszaélésnek minősül a tett.

https://sassy.hu/

Megjegyzések